Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BLADEL WINT MET MINIMAAL VERSCHIL IN BOXTEL

Kleine nederlaag basketballers JRC

Het eerste mannenteam van de Boxtelse basketbalclub JRC is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van BC Bladel. En dat is een tegenvaller voor de Boxtelaren omdat winst belangrijk was om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen.

Zowel JRC als Bladel bivakkeren op (te) laag niveau in de tweede divisie en beide teams waren in sportcomplex De Braken gebrand op een goed resultaat. Ondanks het vroege aanvangstijdstip was er veel publiek op het duel afgekomen. Met de aanwezigheid van een cameraploeg van de lokale omroep langs de lijn en veel sfeermuziek uit de geluidsboxen, waren alle omstandigheden goed om de winst te pakken, zo was de verwachting bij JRC.

Nadat de scheidsrechter de bal had opgegooid, ging de wedstrijd van start met scores van beide ploegen. JRC wist de bal goed te delen, diverse spelers kwamen in scoringsposities en konden het netje prima vinden. Aan de hand van enkele dragende spelers speelde JRC een sterke eerste helft en leek een overwinning op Bladel haalbaar. In de rust werden enkele verbeterpunten aangedragen, zoals het beperken van turn-overs en het raak gooien van vrije schoten.

NOODSCHOTEN

JRC opende na rust sterk en liep enkele punten uit op Bladel. Freek Clercx en Floris de Jongh lieten enkele prima punten noteren. Een gat leek geslagen en de winst was binnen handbereik. Totdat Bladel na zwak verdedigen van de Boxtelse ploeg makkelijk terug in de wedstrijd kwam en de regie overnam. JRC viel ver terug en speelde ondermaats, net zoals dat in eerdere duels in dit seizoen gebeurde. De ploeg kon nog enkele 'noodschoten' raak gooien, maar wist de wedstrijd niet meer te kantelen. Eindstand 65-67.

JRC zal de komende wedstrijden beter moeten presteren, te beginnen zaterdag 19 november als Bemmel de volgende tegenstander is.

FOTO BOVEN: Freek Clercx op weg naar een score voor JRC. De Boxtelse basketballers gaven in het duel met Bladel de winst uit handen en blijven in de onderste regionen van de tweede divisie. (Foto: Hans Verberk).


VEEL SPANNING IN TAFELTENNISCOMPETITIE

Strijd om koppositie BRTC

Lijstaanvoerder Taverbo Sabo 3 ontsnapte maandagavond in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) aan een nederlaag tegen Rembrandt en zag concurrenten puntverlies lijden. De Firma Fotografie won van Taverbo Sabo 4 en liep verder weg van de onderste plaats. Rotsvast kwam op gelijke hoogte met Taverbo Sabo 2 na 7-3 winst. In de strijd om bovenste posities schoten De Horntreffers en Taverbo Sabo 1 niet veel op met een gelijkspel.

In de BRTC begon Taverbo Sabo 3 sterk aan de wedstrijd tegen Rembrandt door winst van Uschi Meeuwis en Daan de Koning op Ad Brekelmans en Arnold van der Heijde. Hans Stoker zorgde voor de ommekeer door in de beslissende vijfde game met 11-8 van Henk IJsseldijk te winnen. Samen met Brekelmans won hij ook het dubbelspel en door drie winstpartijen bouwde Rembrandt een 5-2 voorsprong op. Maar door drie zeges van Taverbo Sabo 3 kon een nederlaag voorkomen worden: 5-5.

De concurrenten voor het kampioenschap - De Horntreffers en Taverbo Sabo 1 - traden tegen elkaar aan en hier was sprake van hetzelfde scenario. Ronald van Dael van Taverbo Sabo 1 opende met een zege op Ad van Weert, maar Wim van Aarle en Hans van Weert van De Horntreffers wisten dit om te zetten in een 2-1 voorsprong. De Horntreffers moest in de vijfde game de winst in het dubbelspel wel aan Taverbo Sabo 1 laten. De volgende drie partijen waren weer in het voordeel van De Horntreffers en was de tussenstand 5-2.

In de resterende drie partijen trokken de mannen van Taverbo Sabo 1 de zaken weer recht door een onverwachte winst in drie games van Van Haaren op de laatste weken bijna onverslaanbare Van Aarle en van Van Dael en Frans van Dun op Hans en Ad van Weert. Door deze uitslag werd het gat met koploper Taverbo Sabo 3 niet kleiner: 5-5.