VROUWENTEAM IN DE LIFT NA ZEGE

Hockeyers MEP laten het afweten in Asten

De hockeymannen van MEP leden zondag in Asten een gevoelige nederlaag tegen HCAS: 3-1. Een slappe beginfase was daar debet aan. De vrouwen van MEP wonnen in Asten met het kleinst mogelijke verschil (0-1) en stijgen daardoor naar de vierde plaats op de ranglijst.

MEP begon slap en met weinig zelfvertrouwen tegen Asten. Na 10 minuten stond het 2-0 en was de wedstrijd gelopen. MEP was overdonderd en had de psychologische oorlogsvoering verloren. ,,We liepen achter de feiten aan", aldus coach Erik Verzijden. Door een goal van Sjoerd Verzijden voor de rust, leken er nog kansen voor de tweede helft, maar het liep anders. MEP drong fel aan en Asten voerde de messcherpe counter uit: 3-1. ,,We hebben verloren van een hard werkende en geslepen ploeg", zei Verzijden.

Dit is een slechte generale voor de topper tegen Helmond. De ongeslagen nummer één van de competitie komt zondag 20 november voor de laatste wedstrijd voor de winterstop naar Boxtel. De Helmonders beschikken over een uitstekende strafcorner. MEP zal met andere instelling het veld in moeten, wil het enige kans maken op succes. Coach Verzijden wil absoluut als nummer twee de winterpauze in. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

WERKLUST

,,We hebben meters gemaakt", zei een opgetogen vrouwencoach Inge Poelmans zondag na de wedstrijd van haar team in Asten. Met heel goed hockey en veel energie was MEP zondag absoluut de betere ploeg. De Boxtelse formatie kreeg weliswaar twee corners tegen in de eerste helft, maar daar stond tegenover dat Asten viermaal de bal van de lijn moest halen.

In de tweede helft voerde MEP de druk op en de Boxtelse vrouwen kregen een groter veldoverwicht. Na twintig minuten scoorde Ted Koesen de winnende goal van de middag. Met een soloactie verschalkte zij de verdediging van HCAS.

Coach Poelmans vond het veldspel mooi om te zien en verwacht dat MEP de laatste wedstrijd voor de winterstop de lijn doortrekt. Ze wil dichter bij plaats twee komen om dan na de winterstop er vol voor te gaan. Zondag 20 november komt Uden naar Boxtel. Afslag in Molenwijk om 12.45 uur.

Weert        9-27        Eindhoven        10-15

Oss         10-25        HOD        10-12

Venlo        10-22        Goirle        10-8

MEP        10-18        Uden        10-5

Oedenrode        9-17        HCAS        10-4

Hopbel        10-16        Concordia        10-0