Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOETBALCLUB HEROPENT ACCOMMODATIE TEGEN FC DEN BOSCH

ODC trots op 'gelikt' park Molenwijk

MARC CLEUTJENS

De laatste loodjes... Bestuurslid Wim Kanters van ODC legt momenteel met een kleine bouwploeg de laatste hand aan de verbouwing van de hoofdtribune van sportpark Molenwijk. De aannemer is klaar met de meeste werkzaamheden en nu komt het aan op de zelfwerkzaamheid waarmee ODC vele duizenden euro's bespaart op de bouwkosten. Zaterdag 7 januari is de heropening van het sportpark en speelt de hoofdmacht van ODC om 14.00 uur tegen FC Den Bosch.

Met een vriendschappelijke wedstrijd tussen ODC en de selectie die uitkomt in de Jupiler League wil de voetbalvereniging stilstaan bij de modernisering van het sportpark aan de Platanenlaan. Voorafgaand aan de verbouwing van de in 1950 gebouwde hoofdtribune, werd gedurende de zomervakantie een kunstgrasveld aangelegd. Dat veld is voorzien van verlichting en kan nu ook in de avonduren gebruikt worden voor zowel wedstrijden als trainingen. De openingswedstrijd in sportpark Molenwijk is een cadeau van hoofdsponsor MSB; het bestuur van ODC is opgetogen over het gebaar dat Henk en Angelique Wagenaars namens het Boxtelse familiebedrijf hebben gemaakt.

OPBERGKASTEN

Voordat de aftrap op 7 januari kan plaatsvinden, moet er nog wel het nodige werk verricht worden. Onder regie van bestuurslid Kanters, die zelf vrijwel dagelijks in het sportpark aan het werk is, wordt gewerkt aan de afwerking en inrichting van de vier kleedkamers die onder de tribune zijn gebouwd. Daarnaast is een nieuwe kleedkamer voor de scheidsrechter gemaakt en zijn twee toiletgroepen toegevoegd. ,,Onder de tribune is nu een lange, goed verlichte gang die naar alle lokalen leidt", stelt Kanters. ,,Daar hebben we ook dertien grote opbergkasten waar materialen van de verschillende teams opgeslagen kunnen worden."

De materiaalman van ODC beschikt over zijn eigen kamer, net als enkele opbergkasten onder de tribune. Verder is een nieuwe vergaderkamer gerealiseerd die via een groot raam uitkijkt op het sportpark. Hier kunnen onder meer teambesprekingen worden gehouden en is ruimte voor video-analyses. ,,De bestuurskamer komt in de toekomst in de nog te verbouwen kantine aan de overkant van het veld", legt Kanters uit. ,,Na de aanleg van kunstgras en de verbouwing van de tribune, maken we ons op voor de volgende fase. En dat is de verbouwing van De Boemerang met een nieuwe hoofdingang en de aanleg van parkeerplekken en een fietsenstalling."

Over de inrichting van een parkeerterrein en de bouw van een fietsenstalling wordt momenteel bestuurlijk overleg gevoerd met de gemeente Boxtel en andere sportclubs in sportpark Molenwijk. Eerder werd al duidelijk dat het gemeentebestuur wil aansturen op de aanleg van een parkeerterrein nabij de hockeyvelden van MEP. Volgens wethouder Herman van Wanrooij is de gemeente hierover nog steeds in gesprek met alle betrokkenen, ook omwonenden.

Een rondgang in sportpark Molenwijk laat zien dat ODC het fraai gelegen Molenwijk een flinke opknapbeurt heeft gegeven. Bestuurslid Kanters is trots. ,,Als straks alles klaar is, ziet het er heel erg gelikt uit", glundert hij. ,,Ik denk dat we met ons prachtige sportpark dan best kunnen concurreren met andere clubs en over een schitterende accommodatie beschikken." Hij weet ook dat er tot 7 januari nog heel wat werk aan de winkel is. Bankjes monteren, een keukenblok plaatsen en de geluidscabine herstellen. ,,Natuurlijk gaan we binnenkort ook de stoeltjes plaatsen. In rood, wit en blauw natuurlijk, onze clubkleuren. De selectie heeft beloofd dat ze me een dagje gaan meehelpen..."

FOTO BOVEN: Bestuurslid Wim Kanters van ODC laat de kleurige stoeltjes zien die binnenkort op de nieuwe tribune geplaatst worden. Zaterdag 7 januari wordt sportpark Molenwijk officieel heropend. (Foto's: Peter de Koning).

De kleedkamers onder de hoofdtribune van sportpark Molenwijk zijn deze week door Ton van Doorn (links) en Wim Kanters voorzien van bankjes.