Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE RUGBYERS ONDERUIT IN DEN WIELAKKER

Ducks Legends buigt voor Elephants

De rugbyers van Ducks Legends waren zondagmiddag geen partij voor het ambitieuze The Elephants uit Eindhoven. De tegenstander van de Boxtelaren is nog ongeslagen en zet alles op alles om te promoveren. Deze ambities waren te veel voor de thuisploeg.

De bezoekers uit Eindhoven waren fitter dan de Boxtelaren en beter ingespeeld. Hierdoor liep The Elephants vlot uit naar een grote voorsprong. Ducks had geen antwoord op de steeds wisselende samenstelling van de ploeg en kreeg een stevige nederlaag voor de kiezen: 5-47.

Het duel tegen The Elephants was de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde. Na een korte onderbreking wordt de competitie hervat op 4 december.

Uitslag zondag 13 november

Sen.: Ducks Legends - Elephants        5-47

Programma vrijdag 18 november

Mini's/Cubs/Jun.: training        Braken 19.30

Programma zaterdag 19 november

Cubs: Ducks/Dukes - Betuwe/N'gein        11.00

FOTO BOVEN: Ducks-speler Max van Vleuten probeert een aanval op te zetten tegen The Elephants. (Foto: Hans Verberk).


BOXTELSE TAFELTENNISSERS KLOPPEN NEVER DESPAIR

Taverbo/Sabo op weg naar de titel

De tafeltennissers van Taverbo/Sabo hebben zaterdag een belangrijke stap gezet naar het kampioenschap in de hoofdklasse. In eigen huis werd het tweede team van Never Despair met maar liefst 9-1 aan de kant gezet. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op titelconcurrent Middelburg twee punten.

Middelburg, de enig overgebleven concurrent van Taverbo, had op vrijdagavond de druk flink opgevoerd middels een 8-2 overwinning op Belcrum. Om de Zeeuwen voor te blijven op de ranglijst, wist Taverbo derhalve wat van ze verwacht werd: met ruime cijfers winnen van het op papier sterke Never Despair 2.

Aan deze opdracht werd uiteindelijk voldaan, maar dit ging zeker niet zonder slag of stoot. De Bossche ploeg bood prima tegenstand, maar dit was zo'n dag dat alles de goede kant op viel voor de Boxtelaren. Zo wisten Michel Sperling en Teun Vlaminckx het belangrijke dubbelspel in vijf games over de streep te trekken en kwam Stefan Bernhardt tegen naamgenoot Stefan Langemeijer terug uit geslagen positie en wist hij een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Alleen aanvoerder Vlaminckx liet zich in de laatste partij van de dag nog verrassen door de taaie Richard Driessen. Sperling lijkt na zijn triomf op de open Boxtelse kampioenschappen zijn vorm eindelijk te hebben gevonden en bleef vandaag ouderwets ongeslagen. Ook Bernhardt schreef drie winstpartijen bij waardoor het treffen eindigde in 9-1 voor de thuisploeg.

Dankzij deze eclatante zege verdubbelde Taverbo de voorsprong op Middelburg tot twee punten. Met nog twee wedstrijden te gaan is de titelstrijd in de hoofdklasse dus ongemeen spannend. De Zeeuwen dienen nog tweemaal naar 's-Hertogenbosch af te reizen om te spelen tegen de beide teams van Never Despair. Taverbo wacht over twee weken nog de lastige uitwedstrijd tegen The Back Hands, maar heeft in de laatste speelronde tegen hekkensluiter Never Despair 4 het thuisvoordeel.

JEUGD

Na de enorme nederlaag van afgelopen week heeft het eerste jeugdteam zich prima weten te herpakken. In eigen huis tegen Irene uit Tilburg kwamen Dani de Rooij, Lars de Laat en Sjoerd van Heerebeek vrij vlot op een 4-0 voorsprong. De vijfde partij lukte het De Laat echter niet om grip te krijgen op het spel van de tegenstander en dat zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. Uiteindelijk wisten de jongens ieder twee partijen te winnen.

Doordat De Laat en De Rooij samen ook de punten van de dubbel in Boxtel hielden, kon de schade van de week ervoor enigszins hersteld worden. Met nog twee wedstrijden te gaan, staan de jongens met 43 punten uit acht wedstrijden op de vierde plaats in het klassement, vlak achter Stiphout en drie punten achter SV Red Star '58 uit Goirle. Zaterdag 26 november staat er voor hen dan ook een spannende wedstrijd op het programma, als ze in Goirle spelen tegen deze nummer twee.

KAMPIOENSCHAP

Winst was er ook voor het tweede jeugdteam. Rick van der Schoot en Lars Strik wonnen al hun wedstrijden en samen hielden ze tevens de punten van de dubbel in eigen huis. Niels Wesseling voegde hier nog een punt aan toe. De jongens hebben, doordat directe concurrent MTTV '72 dit weekend belangrijke punten liet liggen, tegen Valkenswaard hun koppositie verstevigd en zijn met 49 punten uit acht wedstrijden inmiddels vijf punten uitgelopen op deze nummer twee. Hierdoor zouden ze over twee weken als ze in Mierlo spelen tegen MTTV '72 een vroegtijdig kampioenschap kunnen afdwingen.

Het derde jeugdteam wist door de royale winst op Never Despair uit 's-Hertogenbosch eveneens de koppositie te verstevigen. Rens Bedijn en Sanne van der Schoot waren niet te kloppen en wonnen al hun partijen. Merlina Singh was tweemaal succesvol. Hierdoor staat dit team nog steeds op de eerste plaats in het klassement met 55 punten uit zeven wedstrijden.

Directe concurrent Rally uit Wijk en Aalburg heeft echter nog steeds één wedstrijd minder gespeeld.

Jeugduitslagen

Taverbo/Sabo 1 – Irene        17-3

Taverbo/Sabo 2 – Flash        38-2

Taverbo/Sabo 3 – Never Despair        69-1