Afbeelding
Foto: Michiel Zuidgeest

'HOBBENDONKEN' BELEEFT PRIMEUR

Modellandschap van schuurspons en tape-rol

In de etalage van Amb8 aan de Rechterstraat 60 in Boxtel verscheen zaterdag een bijzondere constructie. Op een anderhalve vierkante meter groot oppervlak zijn in totaal 120 schuursponsjes gelegd. Ondersteund door golfkarton en tape-rollen vormt de opstelling een bouwproef met als thema Bergpassage. Het is een test voor de workshop modelbouw die Boxtelaar Michel Zuidgeest ontwikkelt voor kinderen van 8 tot 11 jaar oud.

Lukt het kinderen uit de bovenbouw van een basisschool in een korte tijd en zonder lijm of verf een modellandschap te maken? Als alle voorbereidingen volgens plan verlopen, heeft basisschool De Hobbendonken volgend voorjaar de primeur. De leerlingen bouwen dan op hun school in het kader van het vak Natuur & Techniek aan 'vouw-gebouwen' in een landschap van schuurspons onder de naam Rol & Spons.

WEINIG TIJD

Waarom Zuidgeest de etalage van Amb8 als proefbouwterrein koos? ,,Zowel de docenten van groep 7 en 8 van De Hobbendonken als ikzelf hebben weinig tijd. Een elegante oplossing was het voor publiek zichtbaar bouwen. Daarmee kunnen alle (mogelijke) partijen in het project op elk moment gedurende een maand op de hoogte blijven van de bouwplannen", zegt de ontwerper van het bouwsysteem.

Zuidgeest, is lid van de Eindhovense Modelbouw Vereniging, dezelfde club die eerder het historische station Boxtel voor het Museum Boxtel realiseerde. Het model Rol & Spons is nog tot Sinterklaas te zien.

FOTO BOVEN: Een modellandschap, opgebouwd uit schuursponsjes en taperollen. Dat is tot 5 december te zien in de etalage van Amb8 aan de Rechterstraat 60 in Boxtel. (Foto: Michiel Zuidgeest).

Boxtel

Benefiet M'n Bruur

Deejay Hans van Breugel van Disco M'n Bruur houdt zaterdag 26 november een benefietdansavond met Hollandse muziek in partycentrum De Adelaar aan de Baroniestraat. De opbrengst komt ten goede aan de stichting WensAmbulance Brabant. Bezoekers betalen vijf euro entree. Er zijn vocale gastoptredens van Danny Everett, René Ulehake, Nico Damen, Erik & Hans en Tom Ceelen.