Zondagmiddag stond een deel van de straat Selissenwal blank na een breuk in de waterleiding. De oorzaak is onbekend. (Foto: Jan Henk de Vries).
Zondagmiddag stond een deel van de straat Selissenwal blank na een breuk in de waterleiding. De oorzaak is onbekend. (Foto: Jan Henk de Vries). Foto: Jan Henk de Vries

BOXTELSE STRAAT STAAT TWEEMAAL IN 24 UUR BLANK

Breuken in waterleiding Selissenwal

In de Boxtelse straat Selissenwal is zowel zondagmiddag als maandagochtend een waterleiding gesprongen. De overlast was de eerste keer het grootst: het wegdek tussen de Sint-Jorisstraat en de Molenwijkseweg stond helemaal blank en dertig huishoudens zaten tot elf uur 's avonds zonder water. Een deel van het zand onder het wegdek is weggespoeld en een lantaarnpaal viel om. Maandagochtend was er een tweede, kleinere lekkage op de hoek met de Sint-Catharinastraat.

De oorzaak van de breuk van zondagmiddag is moeilijk te achterhalen, meldde woordvoerster Femke Verleg daags van Brabant Water na het incident. Een tijdelijk verkeersbord dat op die plek met een paal in de grond was geslagen, kan volgens haar de waterleiding niet hebben doorboord: ,,De leidingen liggen dieper." Bij het herstel van de schade is een deel van de waterleidingpijp vervangen. ,,Vermoedelijk is de lekkage maandagochtend het gevolg van de werkzaamheden van zondagavond geweest."

AFGEWIMPELD

Jan Henk de Vries woont in Boxtel-Oost en ging zondagmiddag op familiebezoek in de straat Selissenwal. Nabij de Molenwijkseweg ontdekte de breuk in de waterleiding en meldde deze bij de politie. Die verwees hem door naar waterleidingsmaatschappij Brabant Water. Ook daar werd hij afgewimpeld: ,,Ze zeiden dat het waarschijnlijk een probleem met de riolering was en dat ik de gemeente maar moest bellen. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd..."

UITVRAAGPROTOCOL

Volgens woordvoerster Verleg is het zogeheten 'uitvraagprotocol' bij De Vries niet goed verlopen. ,,De melding kwam iets na vier uur binnen. Maar nadat meerdere klachten uit de buurt binnenkwamen, zijn onze monteurs om tien voor half vijf toch op pad gegaan."

De gemeente Boxtel liet het wegdek na reparatie schoonvegen om te voorkomen dat het door vorst spiegelglad zou worden. Dinsdag is de bestrating van de Selissenwal hersteld.

Door het weggespoelde zand bleef een lantaarnpaal niet overeind staan... (Foto: Daisy Renders).