OPNIEUW GELIJKSPEL VOOR MUNSELPLOEG

Boxtel verzuimt de leiding te nemen

Voor de derde maal achtereen behaalde Boxtel een gelijkspel, ditmaal tegen Avesteyn, de nummer vijf van de ranglijst en een geduchte tegenstander. Daarmee miste de vierdeklasser de kans om koploper te worden. In een regenachtig sportpark Munsel waren twee voetballende ploegen te zien, die ook aardig aan elkaar gewaagd waren.

Boxtel speelde een matige eerste helft. Avesteyn had de eerste kleine kans, de bal belandde vanuit een vrije trap boven op de lat. Van de schrik bekomen ging Boxtel in de aanval. Rick van Hamond kopte uit een goede voorzet de bal naast en even later werd Daniel Mensah weggestuurd in de diepte, maar oog in oog met de keeper miste zijn lob de juiste precisie.

De linkerspits van Avesteyn probeerde het een keer van afstand, maar zijn schot ging voorlangs. In de 28e minuut viel de 0-1. Maar Boxtel liet het er niet bij zitten. Mitchell Vogels speelde Van Hamond door de lucht aan. Hij kopte de bal door en rolde voor de voeten van Hayke van Heesch. Die nam de bal mee en schoot beheerst tegen de touwen: 1-1.

ZEVENMAAL GEEL

In de tweede helft konden aanvankelijk weinig wapenfeiten genoteerd worden. Boxtel zocht gaandeweg de aanval. Valentijn Waals werd op links aangespeeld, maar zijn schot miste kracht en kon vrij eenvoudig gepakt worden door de keeper. Het veld werd steeds zwaarder, waardoor het niveau van de eerste helft niet meer gehaald werd. Avesteyn zakte steeds verder weg en de thuisploeg probeerde een beslissing te forceren met lange ballen.

In de 76e minuut loste Avesteyn een schot op doel af, maar doelman Tommy Verhagen kon de bal eenvoudig pakken. Zijn harde uittrap bereikte Mensah die profiteerde van zijn snelheid, maar de keeper van de gasten was alert. Nog één keer kwam Boxtel in scoringspositie, maar de treffer van de Munselploeg werd wegens buitenspel afgekeurd.

Nadat een van de spelers van Avesteyn na een tweede gele kaart van het veld was gestuurd, probeerde Boxtel te profiteren van de overtalsituatie. Echte kansen werden evenwel niet meer gecreëerd. Opvallend was dat ondanks het sportieve spel zevenmaal geel werd getrokken.

Boxtel-trainer Henri van den Braak vond dat zijn ploeg in de tweede helft de bovenliggende partij was, maar kon leven met de remise. Verrassender was het nieuws uit Berlicum waar WEC met 0-1 had gewonnen van koploper BMC. Boxtel staat nu op gelijke hoogte met deze ploeg en had bij winst op Avesteyn zelfs de koppositie kunnen pakken. Na drie remises komt de concurrentie dichterbij en krijgt de strijd om de eerste periodetitel een spannend slot.

JO11-1: ODC – Boxtel        vertr 17.15

FOTO BOVEN: Hayke van Heesch (rechts) brengt Boxtel op gelijke hoogte in het duel tegen Avesteyn. De Munselploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de ploeg uit Dinther. (Foto: Hans van Doorn).