Marlijn Koppelmans. (Foto: Reflections Fotografie/David van Duynhoven).
Marlijn Koppelmans. (Foto: Reflections Fotografie/David van Duynhoven). Foto: Reflections Fotografie/Dennis van Duynhoven

KOPPELMANS ADVOCATUUR & MEDIATION

Familierechtspecialist start kantoor in Boxtel

Na een zestien jaar durende carrière bij een middelgroot advocatenkantoor in 's-Hertogenbosch, met als specialisatie familierecht, besloot Marlijn Koppelmans uit Liempde het roer om te gooien en voor zichzelf te beginnen. Sinds oktober is Koppelmans Advocatuur & Mediation een feit. ,,Er komt voor mij nu een stukje ondernemerschap bij mijn werk kijken en dat vind ik erg leuk." Mensen kunnen bij het kantoor aan de Rechterstraat 49b in Boxtel terecht voor eenvoudige en complexe familierechtelijke zaken.

Echtscheidingen, afwikkeling van een boedel of huwelijkse voorwaarden, omgang- of gezagskwesties, alimentatie, pensioenkwesties, adoptie en afstammingszaken: Koppelmans is gespecialiseerd in familierecht in de breedste zin van het woord. ,,Familierecht is het rechtsgebied waar ik het meeste mee heb, omdat ik mensen de helpende hand kan bieden in een emotioneel zware tijd."

De advocate heeft door de jaren heen veel ervaring opgebouwd en is aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (VFAS). Via deze vereniging, die als kwaliteitskeurmerk in de advocatuur wordt gezien, specialiseerde ze zich tot juridisch specialist personen- en familierecht en advocaat-scheidingsmediator. Bovendien liet ze zich opleiden tot een coach die werkt met ouders en/of kinderen uit samengestelde- of stiefgezinnen. ,,Mediation, een vorm van conflictbemiddeling, is door de jaren heen opgekomen", aldus Koppelmans. ,,Samen met een stel probeer ik problemen rondom een scheiding op te lossen. In plaats van dat cliënten allebei een advocaat nemen en dus voor meer kosten komen te staan, kan een scheiding ook samen met één advocaat worden afgehandeld. Ik kan het gehele traject, van de intake tot de rechtbank, begeleiden."

VERSTAND VAN ZAKEN

Koppelmans vindt het met name belangrijk om mensen naar de toekomst te laten kijken. ,,Ze zijn in een ongewenste situatie beland, maar het is belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt. Zo vraag ik cliënten ook hoe ze zich over vijf jaar zien. Mijn missie is geslaagd als mensen terugdenken aan de scheidingsperiode en concluderen dat het goed is afgewikkeld."

Tegenwoordig is het via allerlei instanties mogelijk om online en goedkoop een echtscheiding te regelen. Koppelmans: ,,Helaas blijkt hierbij dat goedkoop vaak duurkoop is. Ik raad mensen aan in gesprek te gaan met een advocaat en/of mediator die verstand van zaken heeft en sta ze graag ter beschikking." Meer informatie op www.koppelmansadvocatuur.nl.