LIEMPDS VOETBALTEAM DROOGT SCI AF IN DORPSDERBY

DVG maakt indruk met zevenklapper

Na het onverdiende verlies van de week eerder pakte DVG zondag stevig uit tegen SCI; in de derby tegen de ploeg uit Sint-Michielsgestel werd met liefst 7-1 gewonnen. En daar was niets op af te dwingen...

DVG begon goed en kwam vol strijdlust uit de kleedkamer. De club was fel in de duels en duidelijk de meerdere van SCI in de openingsfase. In de twintigste minuut leidde dit tot de openingstreffer van Bas van Houtum. Het Liempdse team kreeg de smaak te pakken. Een schot van Wilco Voets werd door de keeper van SCI tot corner verwerkt. De hoekschop werd perfect op het hoofd van Van Houtum geplaatst en via de handen van de keeper werd het 2-0.

De Liempdse ploeg twijfelde deze keer niet aan het wel of niet jagen op een derde doelpunt. Bart de Windt werd op pad gestuurd en met een lange weg naar het doel behield hij de controle en het overzicht en passeerde de SCI-doelman: 3-0. De tegenstander had, in de eerste helft, maar weinig in te brengen en de kansen werden vroegtijdig geneutraliseerd.

Net na rust was daar toch de eerste kans tot scoren voor SCI: een vrije trap werd niet verlengd en het bleef dus 3-0. Niet lang daarna werd een hoekschop van Ruud Pijnenburg door De Windt perfect ingekopt: 4-0.

Kopbal

De wedstrijd werd vroegtijdig beslist. Al snel verscheen de vijfde treffer op het scorebord. De vrije trap van Wilco Voets werd door Van Houtum perfect ingekopt. SCI kreeg de eretreffer vanuit een hoekschop, Mark Faes werd kansloos gepasseerd: 5-1.

Via een tweetal penalty's werd de uiteindelijke score 7-1. Voets werd aan zijn shirt getrokken binnen de zestien meter en dit was een klusje voor zijn neef Daan Voets: 6-1. Toen niet veel later Sander van de Ven werd gevloerd, kende de scheidsrechter een penalty toe. De inzet van Daan Voets werd door de keeper van SCI gekeerd maar de kopbal van Twan van de Broek bracht de eindstand op het scorebord. Door deze zege en de overige uitslagen staat DVG momenteel op de tiende plek van de ranglijst. Gezien de instelling en passie van zondag hoopt de ploeg gestaag te klimmen in de standenlijst.

Gelijkspel

DVG 2 behaalde thuis tegen de reserves van ASV '33 een verdienstelijk gelijkspel: 2-2. Na een 1-0 voorsprong werd het 1-2. De ploeg geloofde echter in haar kunnen. Dat werd beloond met de gelijkmaker.

De vrouwenploeg van DVG had het op eigen veld tegen koploper HVCH minder geluk. Na een 0-2 achterstand, scoorde het team nog 1-2. Maar het zat niet mee en de gelijkmaker bleef uit. Els van der Steen was deze wedstrijd de 'woman of the match'.