ONNODIG GELIJKSPEL IN UDENHOUT

Wispelturig ODC verspeelt weer punten

Na de nederlaag van vorige week bij Haarsteeg heeft ODC zondag opnieuw punten verspeeld. En weer was het onnodig. Uit bij SVSSS in Udenhout stonden de tricolores binnen twintig minuten op een 0-2 voorsprong door treffers van Anwar Lafhailat en Remco Schellekens. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot de thuisploeg een klein kwartier voor tijd vanuit het niets op 1-2 kwam. Daardoor kantelde het duel en werd het in de eindfase zelfs nog 2-2 waardoor ODC met slechts één puntje naar Boxtel moest afreizen.

ODC had wat recht te zetten in de uitwedstrijd tegen promovendus SVSSS uit Udenhout. De schande van de 4-0 nederlaag van de week daarvoor tegen Haarsteeg diende namelijk uitgewist te worden. De Boxtelse formatie begon goed en wist in de aanvangsfase drie corners af te dwingen die uiteindelijk niets opleverden. Toch stond na een klein kwartier spelen de 0-1 op het scorebord na een mooi uitgespeelde aanval. Ido Pijnenburg kwam aan de linkerkant goed door waarna zijn voorzet door Lafhailat perfect in de verre hoek werd geschoten.

Vijf minuten later kreeg de Boxtelse ploeg opnieuw een corner te nemen. De Udenhoutse keeper liet daarbij de bal los waarna Schellekens er als de kippen bij was om de 0-2 binnen te tikken. Het duurde tot de 35e minuut alvorens de thuisploeg voor het eerst van zich liet horen. Ramon Dekkers kopte gevaarlijk in maar ODC-keeper Jordy van der Zande zat er goed bij en voorkwam een tegentreffer. Vlak daarna werd het bijna 0-3. Vanuit de omschakeling lanceerde Schellekens ploeggenoot Pijnenburg die op zijn beurt Sjoerd van Lokven bereikte. De middenvelder had vervolgens pech dat zijn inzet door een SVSSS-verdediger van de lijn werd gehaald.

DEKSEL OP DE NEUS

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Axel Hilgers kon doorkomen maar gelukkig voor ODC wist Van der Zande opnieuw redding te brengen. In de fase die volgde viel er weinig opzienbarends te noteren. Een kleine twintig minuten voor tijd kregen de tricolores een goede kans. Na een voorzet van Lex van den Biggelaar schoot Pijnenburg de bal prima in, maar de redding van de Udenhoutse doelman die daarop volgde, mocht er ook zijn.

De wedstrijd leek uit te gaan als een nachtkaars totdat de 78e minuut aanbrak. De thuisploeg scoorde toen via Ruben Diederen vanuit het niets de aansluitingstreffer (1-2). ODC bracht zichzelf daarna in de problemen en kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus. Het was Jim de Laat die toen namens SVSSS de gelijkmaker wist te produceren waardoor de gasten opnieuw volkomen onnodig punten lieten liggen.

ODC staat na het gelijkspel nog steeds derde op de ranglijst maar de achterstand op nummer twee TGG en koploper LONGA is gegroeid tot respectievelijk drie en vier punten. Het eerstvolgende competitieduel vindt plaats op zondag 27 september als ODC op eigen veld Vlijmense Boys ontvangt.

Volleyballers Blox blijven punten pakken

De volleyballers van Blox namen het afgelopen weekend na een reeks van 4-0 overwinningen op tegen Dunamis. De voorbereiding was allerminst optimaal; twee spelers kwamen slechts drie minuten voor aanvang opdagen.

Blox opende met Joep van den Broek als libero en Sten IJsseldijk als 'dia'. De set ging gelijk op en Blox had het lastig omdat de tegenstander veel aanvallen kon blokkeren. Sander Sterken nam het team op sleeptouw en de set werd gewonnen met 25-20.

De tweede set werd overtuigend gespeeld. Teun van den Boer speelde fantastisch, passes die niet goed aankwamen legde hij alsnog perfect neer met de onderhandse techniek. Ook Sterken speelde heerlijk. Dankzij zijn enorme servicedruk kon Blox, net zoals in de eerste set, gemakkelijk uitlopen op Dunamis. Teun Verhagen besliste de set en bracht de eindstand op 25-11.

Het team van coach Jeroen Verhagen begon optimitisch aan de derde set, maar zakte weg. Gemakzucht sloop in de ploeg en dat bood Dunamis de kans om makkelijk te scoren. De gasten wonnen eenvoudig met 18-25.

De vraag was of Blox zich op moest maken voor een spannende vijfsetter. De Boxtelaren wilden dit voorkomen en het duel in de vierde set beslissen. Het team herpakte zich en zegevierde met 25-18. Sander Sterken werd aangewezen als man van de wedstrijd.

Blox wil de ongeslagen reeks voortzetten op zaterdag 26 november. Dan is Hajraa de volgende tegenstander. Zaterdag 3 december speelt Blox in sportcomplex De Braken om 14.30 uur tegen Hands Up uit Vught.