Afbeelding
Foto: Daisy Renders

KOETS KAN VOLGEND JAAR WEER WORDEN GEBRUIKT

Loader brengt Sinterklaas naar Liempde

Een paraplu en dikke winterjas waren zondag geen overbodige luxe. De intocht ging gepaard met een flinke regenbui. Dat leek de meeste kinderen echter niets uit te maken. Vol spanning én enthousiasme wachtten zij bij het voormalig raadhuis op de komst van Sinterklaas. ,,We hebben hem gisteren al op televisie gezien", zeiden Wout (9) en Bram (5). Zij stonden samen met broer Thijs (8) op de eerste rij. Het drietal had zaterdag al een schoen gezet. ,,Maar er zat niets in. Ik denk dat hij het te druk had, dus we proberen het vanavond opnieuw", aldus Bram, die ook al een verlanglijstje had gemaakt. ,,Hij heeft er wel honderd dingen op gezet", lacht Wout, die zelf vooral boeken vraagt aan de goedheiligman. Hun broer Thijs pakt het anders aan. ,,Ik vind dat we wel eens iets terug mogen doen voor Sinterklaas, omdat hij zoveel kinderen cadeautjes geeft. Daarom heb ik iets voor hem meegenomen: een legopoppetje."

Veel kindjes hadden zich voor de intocht verkleed, onder wie de zesjarige Nikki. Zij droeg een roze pietenpakje. ,,Het liefst zou ik hoofdpiet zijn", vertelde ze, terwijl ze bij café Het Wapen van Liempde nog een tekening voor Sinterklaas maakte. Haar verlanglijstje was al af. ,,Ik hoop dat ik alle cadeautjes krijg, maar de formule 1-baan wil ik heel graag."

Het was in Liempde nog even spannend of Sinterklaas wel zou komen. De koets, het jaarlijkse vervoersmiddel van de sint, kwam vorig jaar niet ongeschonden uit de intocht. Er zat een slag in het rechterachterwiel. Een groep handige mannen uit Liempde ging er vorige week aan de slag. De reparatie liep op rolletjes, maar dat gold niet voor de testrit. De koets kwam in een gat terecht en ging stuk. Na een telefoontje met Sinterklaas bleek dat hij alleen met fatsoenlijk vervoer naar Liempde wilde komen.

De pieten, burgemeester Mark Buijs, kapelaan Geoffrey de Jong en presentator Ruud Bouwmans, het publiek: iedereen was er, behalve Sinterklaas. De ongerustheid nam toe. Terwijl kinderen zo hard mogelijk om Sinterklaas riepen, keek de burgemeester of hij het nummer van de goedheiligman in zijn mobieltje had staan. Tot er in de Nieuwstraat ineens een loader de hoek om kwam. Met in de bak een bank waarop Sinterklaas en de hoofdpiet zaten. Met luid gejuich werd het duo ingehaald. Burgemeester Buijs en presentator Bouwmans toonden zich duidelijk opgelucht. ,,De bank zat heerlijk", zei

Liempde

CV De Vivantjes

In café De Durpsherberg, de residentie van de Liempdse carnavalsvereniging De Vivantjes,vindt op zaterdag 19 november de installatie plaats van de nieuwe graaf of gravin van Ploegersland. Hij of zij zwaait de scepter over De Vivantjes tijdens het komende carnavalsseizoen. Ook de rentmeester of hofdame en hofnar worden die avond benoemd. Bezoekers zijn vanaf 20.30 uur welkom. Kijk voor meer informatie op de website www.vivantjes.nl of op de Facebookpagina van de vereniging.

de sint vanaf het bordes van het oude raadhuis. ,,Ik moest oppassen dat ik niet in slaap viel..."

Hoewel hij toegaf een spectaculair ritje te hebben beleefd, zou Sinterklaas volgend jaar graag weer met de koets naar Liempde gaan. En warempel, kort nadat hij deze wens uitsprak, gingen de deuren van de SPPiLL-boerderij aan de Barrierweg open. De handige mannen, die er eerder voor zorgden dat de koets defect raakte, hadden het voertuig tóch weten te repareren. Eind goed, al goed...

Nadat Sinterklaas veilig in Liempde was aangekomen, konden kinderen hem de hand schudden in pannenkoekenhuis 't Struifhuis. Voor de oudere kinderen waren er activiteiten in basisschool De Oversteek en jeugdhuis Pius X.

FOTO BOVEN: Sinterklaas en de hoofdpiet werden hoogstpersoonlijk door aannemer Jan van den Boomen, die ook verantwoordelijk is voor de herinrichting van het Liempdse centrum, vervoerd in een loader. (Foto's: Daisy Renders).

Op de schouders bij papa kun je Sinterklaas natuurlijk het best zien in alle drukte...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding