Afbeelding
Foto: Volleybalclub Moet Kunnen

VOLLEYBALCLUB WERFT NIEUWE LEDEN

'Moet Kunnen' meer dan
dertig jaar actief in Boxtel

De Boxtelse volleybalclub Moet Kunnen heeft een lange geschiedenis en is voor de recreatief spelende leden een wekelijks baken van sportiviteit. Onlangs werd stilgestaan bij het 31-jarig bestaan en dat gebeurde met een verrassend uitje naar de esca[peroom van Sjefke's Steekhuis aan de Fellenoord in Boxtel. Moet Kunnen is gestart met een ledenwerfactie.

De Boxtelse volleybalclub is ontstaan uit de bewonersbelangenvereniging Fase M en droeg ook jarenlang deze naam. De leden en initiatiefnemers van het eerste uur waren bewoners van dit wijkdeel rondom de Vorsenpoel in Boxtel-Oost, die destijds werd aangeduid als Fase M. In de loop der tijd opende de club haar deuren ook voor anderen en veranderde de naam in Moet Kunnen.

De volleyclub vond in 1985 onderdak in de gymzaal van basisschool De Brink waar thans turnclub Tabitta thuis is. Vervolgens verhuisde de club naar sporthal Den Haagakker en nu trainen de leden al vele jaren in de sportzaal van brede school Wilgenbroek. Lid van het eerste uur is Mia Roelofs-Smits. Ondanks dat door de jaren heen wel eens oudgedienden afscheid namen, omschrijft ze de sfeer binnen Moet Kunnen als 'up'.

Trainer Kees de Jong zorgt wekelijks voor een afwisselend programma. Hij besteedt aandacht aan een warming-up en het oefenen van volleytechnieken. De laatste drie kwartier gaan de leden los tijdens een onderlinge wedstrijd. Naast de sportavond, organiseren de clubleden twee keer per jaar een gezellige avond, soms ook een weekendje weg.

De leden variëren in leeftijd tussen de 24 en 65 jaar. Momenteel is er ruimte voor nieuwe volleyballiefhebbers. Wie enige volleybalervaring én belangstelling heeft, is welkom in de Wilgenbroek. De training is wekelijks op donderdag tussen 20.00 en 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen een maand gratis meetrainen. Meer informatie en aanmelding bij voorzitter Marijke Spierings, telefoon (0411) 67 67 95. (Foto: Moet Kunnen).