Afbeelding
Foto: Daisy Renders

980 kleurige vogeltjes kwinkeleren in De Rots

HENK VAN WEERT

Met 65 inzenders afkomstig uit de hele regio én daarbuiten, telde de jaarlijkse open keuringstentoonstelling van de Boxtelse vogelvereniging Ons Ideaal afgelopen weekeinde in totaal 980 uiteenlopende kanaries, parkieten en tal van andere kleurige vogels. Theo van Boxtel uit Elsendorp won zowel het klassement van de zeven vogels en ging bovendien met de Gerard van der Meijden-trofee aan de haal.

Twee weken eerder, tijdens het Boxtels vogelkampioenschap, werd het al duidelijk. Het opheffen van de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders waarbij Ons Ideaal is aangesloten, zal ertoe leiden dat de club wordt samengevoegd met Vogelvreugd. ,,Het is vandaag de dag moeilijk om bestuurders te vinden en daarom stopt onze bond ermee", vertelt voorzitter Jan Kreijveld van Ons Ideaal. De ANBVV gaat op in de grotere Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) waartoe Vogelvreugd behoort. Door vergrijzing onder de vogelhouders is nauwe samenwerking onontkoombaar, zegt ook Kreijveld. De fusie tussen beide verenigingen zal begin 2017 zijn beslag krijgen, verwacht hij. ,,Beide clubs bereiden de samenwerking nu voor. Zelfs over de naam is al nagedacht. Het zal waarschijnlijk een combinatie worden waarin zowel Vogelvreugd en Ons Ideaal terugkeert."

BOXTELSE WINNAARS

Boxtelaren die in de prijzen vielen tijdens de vogelshow waren J. van Esch (in de categorie Europese cultuurvogels), A. van Gestel (Hybriden), M. Schellekens (grasparkieten) en Th. van de Langenberg (agapordiden).

FOTO RECHTS: Bijna duizend vogelkooien stonden afgelopen weekeinde in De Rots opgesteld tijdens de jaarlijkse keuringstentoonstelling van Ons Ideaal. (Foto: Daisy Renders).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding