PLOEG KNOKT ZICH NAAR REMISE TEGEN GSBW

Essche Boys pakt punt met tien man

Essche Boys kreeg zondag bezoek van GSBW. De ploeg was erop gebrand de winnende lijn van een week eerder door te trekken tegen de ploeg uit Goirle. Nadat ze Boys al snel met tien man verder moesten, wisten de gastheren er in de laatste minuten van het duel nog een gelijkspel uit te slepen: 1-1.

Voetbaltrainer
Rob van Griensven
tekent twee jaar bij

Voetbalclub Essche Boys heeft vorige week het contract met de huidige hoofdtrainer Rob van Griensven uit Boxtel met twee seizoenen verlengd. De Boxtelaar is sinds begin dit jaar oefenmeester van de vierdeklasser.

,,We zijn erg blij met Van Griensven" aldus voorzitter Wim Kuijs van Essche Boys. ,,Niet alleen heeft hij vorig seizoen een degradatie van het eerste elftal naar de vijfde klasse weten af te wenden; sinds zijn komst waait er een frisse wind. Hij is in brede zin actief met de ontwikkeling van voetbal binnen onze vereniging."

Nederwetten        9-13

GSBW startte sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten kwam Essche Boys met een man minder op het veld te staan. Marco den Ouden mocht met twee keer een gele kaart op zak gaan douchen. Het strijdplan werd aangepast en de jongens van coach Rob van Griensven vormden een blauw-witte muur waar GSBW moeilijk doorheen kwam. In de 37e minuut kwam de tegenstander echter toch op voorsprong na een ingestudeerde corner. De bal werd teruggelegd en vanaf twintig meter onhoudbaar binnengeschoten door de middenvelder van GSBW.

GEEN KANSEN

Na de rust bleef de ploeg uit Goirle aanvallen en werd Essche Boys in de verdediging gedrukt. Het lukte GSBW echter niet om gevaarlijk te worden en beide ploegen creëerden geen enkele kans. Met slechts één doelpunt verschil bleef Essche Boys hoop houden en in de 83e minuut viel de gelijkmaker dan ook. Dennis Vorstenbosch werd in de diepte gestuurd door Robin van Beek en nam de bal perfect aan uit de lucht. Na een lichte aarzeling of hij wel of niet buitenspel stond, ging hij alsnog richting de keeper, passeerde hem en zorgde voor 1-1. De resterende minuten kwam Essche Boys niet meer in gevaar en sleepte zo een punt binnen. Hierdoor blijft de ploeg in eigen huis ongeslagen.

Zondag 20 november staat er geen wedstrijd op het programma voor Essche Boys. Het eerstvolgende duel is op zondag 27 november om 14.30 uur in Berkel-Enschot tegen Jong-Brabant.

Mini's 1: Zwaluw - Essche Boys        09.30

FOTO ONDER: Keeper Frits Hermes van Essche Boys onderschept de bal in het duel tegen GSBW. (Foto: Hans Verberk).