Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

VISSEN NAAR PRINS RICARDO IN DORPSHUIS DE ES

Rikken regeren over Oggelvorsenpoel

CARRY DIRKX

Twee 'Rikken' gaan komend carnaval regeren over de Oggelvorsenpoel. Prins Ricardo, in het dagelijks leven bekend als Rick van de Ven, zwaait de scepter over de Oggelvorsen en Oggelvorsinnen. Bij de jeugd werd Rik Loohuis ingeloot om prins te worden. Hij gaat onder de naam Prins Rikkert d'n Urste voorop in het feest van de Kwakbollekes. De nieuwe prinsen werden zaterdag gepresenteerd tijdens het Elf-Elfbal in dorpshuis De Es.

Nadat Oggelvorsenpoel twee jaar geregeerd werd door prins Wilhelm - Wil van Gemert - leek het er even op dat hij dat nóg een jaar zou doen. Hij werd met een 'hengel' uit een 'put' op het podium van De Es gevist. Gejuich uit de zaal, tot hij zei dat hij dit jaar géén prins zou worden.

Na nog een rondje vissen verscheen Prins Ricardo, in het dagelijks leven bekend als Rick van de Ven. Hij is lid van de relatief jonge carnavalsvereniging De Geldwolfjes en zijn scepter was toepasselijk: een wolf met een kikker in zijn bek. Zijn adjudant wordt adjudante Doortje, oftewel Dorethee van Oirshot.

VOLLE BAK

Een naamgenoot van de 'grote prins' werd ingeloot om jeugdprins te worden: Rik Loohuis. Hij gaat als Prins Rikkert over de kwakbollekes regeren, samen met adjudante Judy van Gaal en ceremoniemeester Claire van de Zande. De prins uit buurdorp Haaren, op bezoek in de Oggelvorsenpoel, haakte meteen in op de naamgenoten en stelde voor om een keer te komen rikken. Prins Ricardo presenteerde zijn leus: 'Heul 't jaar doen we het op ons gemak, met carnaval speulen we volle bak'. Het sluit aan op het Essche carnavalsthema: 'We speulen d'r op los'.

Het publiek reageerde enthousiast op de nieuwe prins. ,,Met hem wordt het zeker een feestje", klonk het.

FOTO BOVEN: Boven v.l.n.r.: Prins Ricardo (Rick van de Ven) en adjudant Doortje (Dorethee van Oirschot). Onder v.l.n.r.: jeugdadjudant Judy van Gaal, jeugdprins Rikkert d'n Urste (Rik Loohuis) en ceremoniemeester Claire van de Zande. (Foto: Hans van Doorn).