HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we het feest van Christus, Koning van het heelal, met als motto: 'Koning in dienstbaarheid'. Vandaag sluiten we het liturgische C-jaar af. Jezus is een koning zonder paleis, troon, soldaten, rijkdom, macht en glorie. Hij is een 'koning' die zijn hart openzet voor mensen, die zich bekommert om zieken, armen, om mensen die niet meetelden, ja, als uitschot gezien worden.

* Ceciliafeest. Rond deze tijd vieren verschillende koren in de parochie hun jaarlijks Ceciliafeest. De parochie maakt van de gelegenheid gebruik om alle koren van harte te bedanken voor hun grote inzet en hen een fijn Ceciliafeest toe te wensen.

* Kerkelijk jaar. Het kerkelijk jaar loopt ten einde. Met een feest van hoop en vertrouwen besluiten we het kerkelijk jaar: wij vieren het feest van Christus Koning. Volgend weekend, op de eerste zondag van de advent, begint een nieuw liturgisch jaar, het A-jaar.

* Liturgische kalender. Maandag opdracht van de heilige Maagd Maria; dinsdag heilige Cecilia, maagd en martelares; donderdag gedachtenis van heilige Andreas Dung-Lac, priester en gezellen, martelaren.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Parochieavond. Woensdag is er een parochieavond in gemeenschapshuis De Walnoot. Dit is een spirituele avond met als gastspreker bisschop mgr. Gerard de Korte. Reserveer deze avond vanaf 19.00.

* Uit de agenda. Maandag19.00: tweede werkuur vormelingen, koetshuis Duinendaal. Woensdag 08.45: werkgroep eerste communie, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 24 november 15.30: Kom- en Zie, koetshuis, Duinendaal; 20.00: vergadering financiële commissie, pastoraal centrum Duinendaal. Vrijdag 25 november 13.30: eerste bijeenkomst communicanten van De Vorsenpoel en De Hobbendonken, koetshuis, Duinendaal; 14.00: vergadering werkgroep restauratie carillon, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is afscheid genomen van Truus Brouwer- de Jong (86). Moge zij voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Jongerencollecte. Dit weekend staan achter in de kerk de groene bussen voor een inzameling van het jongerenwerk in het bisdom. De helft van de opbrengst komt ten goede aan projecten voor en door jongeren in het bisdom. Activiteiten worden georganiseerd voor onder andere de jongeren in de parochies. Daarnaast worden nieuwe materialen ontwikkeld die in de lokale jongerengroepen kunnen worden gebruikt.

* Presentatieviering. Zondag is er om 10.30 een jongerenviering met Con Fervore. Tijdens deze viering presenteren de vormelingen van 2017 zich.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor; zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 jongerenviering met Con Fervore. In deze viering presenteren de vormelingen zich. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Misintenties. ZATERDAG Christus Koning, 19.00 Maria v. Son- v.d. Boogaard (jgt); Mien v. Esch-Bergman (mgd); Riet Kruijsen- v. Dijk (mgd); Toon en Sjaan Paashuis-Wagenaars; Zus Wagenaars

ZONDAG Christus Koning, 09.00 José Voermans- v. Geel (mgd).

10.30 Piet Mertens (mgd); witte zuster Dymphna Kleemans (mgd); Mia v. Roosmalen-Verhagen (mgd); Tonnie v. Son- de Koning (mgd); Thera Wouters-Geerts (mgd); fam. Post-Paagman (uit dankbaarheid); Wim Dimmers; Pleunie, Bob en Nina de Bekker.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intenties voor Piet Bakx (verj); Jan Senders; hr. Van Kemenade (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek pater Hans de Visser met samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Sjaan v. Zeeland-de Beer (mgd); Jo v.d. Sande-Swaans (verj).

ZONDAG 09.30 hoogmis, voorganger en preek pater Hans de Visser met gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Ria Braken-Bogers (verj); overl. fam. Van der Hurk-Putmans; overl. ouders Van de Sande-Welvaarts en overige fam.; Brigitte v.d. Laar- v.d. Broek; overleden fam. Van de Laar-Traa; uit dankbaarheid voor vijftigjarig huwelijk Cor en Sjaan v.d. Laar.

MAANDAG 09.00 stille mis (bijsacristie) voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis (bijsacristie) voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn elke zaterdagochtend welkom in de Liempdse pastorie tussen 10.30 en 11.30 voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Van Helvoirt- v.d. Laar (jgt); overl. ouders Gerritsen en zoon Rien; Koosje v. Zoggel- v.d. Heijden; overl. ouders Van der Linden- v.d. Hoogen.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Intenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Agenda. Dinsdag: Sint-Ceciliafeest voor het Sint-Theresiakoor. Woensdag 20.00: lezing bisschop Gerard de Korte in De Walnoot. Zondag 27 november, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Donderdag 1 december, 19.30: algemene vergadering geloofsgemeenschap Sint-Theresia.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51; Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG Christus Koning, 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor overl. ouders Van den Braak- v. Liempt; Frans v.d. Zanden; Bas Schoones; overl. fam. Antoon v. Schijndel- v. Dijk - v. Wanrooij en Broer; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is hier van harte welkom.

MEDEDELINGEN

* Doopsel. Zondag 20 november wordt om 14.00 Sofie Poppelaars door de doop opgenomen in de geloofsgemeenschap.

* Misintenties. De vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de intenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedaan. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Engelbert en Adriana v.d. Linde- v. Oirschot; vanwege jaargetijde; Piet v.d. Akker; Thera Wouters-Geerts; Gijs v. Kuringe (Hakendover).

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Vanavond, donderdag 17 november komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C. A. Terlouw uit Boxtel. In deze dienst worden diegenen herdacht die in het afgelopen jaar overleden zijn. Voor de kinderen is er korte Paks. Zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Tevens is de begraafplaats open, waar ook koffie of thee gedronken kan worden. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Kerkenraad. Donderdag om 10.00 kerkenraadvergadering in De Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Inloop bibliotheek

Baby's en peuters kunnen iedere vrijdagochtend boekjes bekijken, liedjes zingen en luisteren naar een verhaal tijdens de gratis inloopochtend in de Boxtelse vestiging aan de Burgakker. Vrijdag 25 november wordt iets extra's georganiseerd: jeugdverpleegkundige Klaartje de Leeuw van de GGD is tussen 09.00 en 12.00 te gast en geeft informatie over het thema eten. Wie vragen heeft over kinderen en eten, is welkom.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 21 NOVEMBER

13.30 Gezond Genieten, openbare voorlichtingsmiddag in De Rots over alcoholgebruik op leeftijd.

DINSDAG 22 NOVEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 23 NOVEMBER

14.30 filmmiddag in zaal Dommelzicht, verpleeghuis Liduina. Aanmelden vóór 18 november via telefoonnummer (0411) 67 78 63 of e-mail: sina_alphen@planet.nl.

17.00 gezamenlijk eten in Liduina (aanmelden: zie boven).

DONDERDAG 24 NOVEMBER

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in De Orion.

13.30 Lya de Haas zingt Brabantse liedjes in De Rots.


Expositie 'Licht'

tot 9 januari in

kasteel Nemerlaer

In kasteel Nemerlaer te Haaren is tussen 27 november en 8 december de expositie Licht te zien. De opening vindt plaats op 27 november om 14.30 uur.

Kunstenaar Leo Silvius toont tijdens de tentoonstelling een aantal keramische objecten waaraan hij afgelopen jaren werkte. Via kaarsen en kerstlampen geven de creaties bijzonder licht. Van Clifford Gregory Jansen en Ton Sparla zijn enkele schilderijen te bezichtigen. De expositie is iedere zondag tussen 11.00 en 16.00 uur toegankelijk. Op andere dagen kunnen mensen de expositie op afspraak bezichtigen. Meer informatie: www.kasteelnemerlaer.nl.