Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

PASHOUDERS MAKEN KANS OP GROTE PRIJZEN

Veel Boxtelaartjes-acties tijdens Dol Dwaze Week

Pashouders die de voorbije tijd bij winkels en horecagelegenheden volop Boxtelaartjes hebben gespaard, kunnen van 11 tot en met 19 november hun slag slaan. Dan vindt de eerste Dol Dwaze Boxtelaartjes Week plaats, een periode waarin het winkelend publiek kan profiteren van spectaculaire kortingsacties. Bovendien maken consumenten kans op één van de drie hoofdprijzen ter waarde van vijfhonderd euro en één van de 150 waardebonnen van twintig euro. Een overzicht van alle aanbiedingen is elders in deze krant te vinden.

Eerder werd al bekend dat loyaliteitssysteem Boxtelaartjes een nieuwe weg is ingeslagen. Om te stimuleren dat inwoners hun inkopen zoveel mogelijk in Boxtel doen, startte stichting Brabants Centrum anderhalf jaar geleden met loyaliteitssysteem Boxtelaartjes. Inwoners konden een spaarpas aanschaffen en ontvingen bij aankopen in winkels een bepaald aantal


Bijeenkomst

wijkplatform

over verkeer

Tijdens een bijeenkomst die wijkplatform Centrum-Breukelen een jaar geleden organiseerde, werd door aanwezige bewoners de aandacht gevestigd op de verkeersveiligheid in de wijk. Een werkgroep van het platform ging aan de slag en heeft in samenwerking met de Sint-Petrusschool, Angelaschool, ouders, bewoners en de gemeente een plan ter verbetering opgesteld. Donderdag 17 november wordt in de Angelaschool een bijeenkomst georganiseerd over de observaties en mogelijke oplossingen voor het verkeersprobleem.

De focus is in eerste instantie gericht op de schoolgaande kinderen. Zowel op de Sint-Petrusschool als de Angelaschool is onderzoek gedaan naar de huidige verkeerssituatie.

Tijdens de bijeenkomst op 17 november worden ouders van leerlingen die op de scholen zitten, directe buurtbewoners, de gemeente en politie uitgenodigd om te luisteren naar de observaties die tot nu toe gedaan zijn. Vervolgens wordt met behulp van het Kindkwadrant, een integrale aanpak voor een duurzaam veilige schoolomgevingen en school-thuisroutes, besproken wat mogelijke oplossingen zouden zijn voor de problemen.

Iedereen is welkom op de bijeenkomst in de Angelaschool. Aanmelding is gewenst, maar niet verplicht, en kan via e-mailadres wijk.centrumbreukelen@gmail.com.

Boxtelaartjes. Bij de aankoop van speciale aanbiedingen werd telkens vijftig eurocent gereserveerd voor de vereniging of organisatie die de pashouder wil ondersteunen. Het initiatief resulteerde in bijna zesduizend pashouders, 86 deelnemende winkels, 101 verenigingen en ruim vijf miljoen gespaarde Boxtelaartjes. En onlangs werden de gespaarde bedragen aan de aangesloten verenigingen uitbetaald.

Uit een uitgebreide evaluatie eerder dit jaar bleek dat er nog enkele verbeterpunten zijn. Zo is het aantal aanbiedingen dat wordt verkocht te laag in verhouding tot het aantal gespaarde Boxtelaartjes. ,,Daarnaast merken we dat consumenten nog niet voldoende op de acties worden gewezen. Bovendien denken pashouders dat ze verenigingen steunen als ze sparen. Dat is echter pas het geval als er een aanbieding wordt gekocht", zei directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum eerder in deze krant.

ZEGELS

Dertig winkeliers hebben de toezegging gedaan om actief mee te blijven doen en mee te willen investeren. Vrijdag wordt gestart met de Dol Dwaze Boxtelaartjes Week: een periode waarin interessante aanbiedingen worden gedaan. Per gekochte actie ontvangen consumenten een zegel. Bij inlevering van een volle spaarkaart (vijf zegels) en duizend extra Boxtelaartjes bij één van de aangesloten ondernemers maken pashouders kans op één van de drie hoofdprijzen: een fiets van Jack Leijten Bike Totaal, een televisie van EP Rickelman en een wasmachine van Expert Van Erp.

De Dol Dwaze Boxtelaartjes Week gaat meerdere keren per jaar plaatsvinden. Daarnaast kan iedere winkel het hele jaar door aanbiedingen blijven doen en kan iedere pashouder sparen voor verenigingen door Boxtelaartjes-acties te kopen. Kijk voor meer informatie op www.boxtelaartjes.nl.