Afbeelding
Foto: Soulmates Images

Nominatie Melvin (9) in 'Brabander van het jaar'

CARRY DIRKX

Melvin Erkemeij (9) en zijn ouders zijn terug in Esch, nadat ze in de herfstvakantie driehonderd handgemaakte knuffels uitdeelden aan Nepalese kinderen. ,,Missie geslaagd!", glundert Melvin. Maar zijn actie kreeg nog een onverwachts staartje: hij is genomineerd voor de verkiezing 'Brabander van het jaar' van Omroep Brabant.

Een halfjaar geleden begon Melvin, samen met zijn moeder Isabel, aan een omvangrijk project. Hij wilde knuffels gaan maken voor kinderen in Nepal. Na de verwoestende aardbeving in 2015 konden die wat troost én een knuffel gebruiken, vond Melvin. 'Peace by Melvin' was geboren, inclusief website. Hij ontwierp een fantasievos en het lukte de familie Erkemeij zóveel helpende handen te vinden dat er driehonderd exemplaren van gemaakt werden.

Op 20 oktober vertrok de familie naar Nepal om deze knuffels uit te delen. ,,Leuk", vond Melvin het uitdelen. ,,Het was mijn bedoeling de kinderen blij te zien en dat is gelukt!", zegt hij. Die blijheid was niet

altijd meteen zichtbaar, vertelt moeder Isabel. ,,Het is in Nepal gebruikelijk dat je een cadeautje pas uitpakt als de gever uit beeld is. En pas dan laat je ook je blijdschap zien. Dus we hebben regelmatig over onze schouder gekeken, na het uitdelen, en dan zagen we blije en spelende kinderen. Superleuk."

IJSVOGEL EN TOEKAN

Melvin en Isabel kijken tevreden terug op de reis, maar zijn ook enigszins vermoeid van alle indrukken. Uitrusten is er echter niet bij. Melvin moet schoolwerk inhalen en staat ook nog steeds in het middelpunt van de belangstelling. Een cameraploeg van SBS6 kwam al langs en het Jeugdjournaal. Én Omroep Brabant kwam met een verrassing: Melvin is één van de tien genomineerden voor de verkiezing 'Brabander van het jaar'. ,,Ik vind het leuk!", zegt Melvin. Maar dan is zijn aandacht alweer ergens. ,,Wist je trouwens dat ik een ijsvogel heb gezien in Nepal? En een toekan!"

FOTO ONDER: Melvin uit Esch gebruikte zijn herfstvakantie om knuffels uit te delen. (Foto: Soulmates Images).