Afbeelding
Foto: Henk van Weert

KWEKDEUNTJESFIST IN HOFPALEIS DENZIZ

Tien deelnemers strijden om Eendison tijdens elf-elfviering

Bij de start van het carnavalsseizoen kiezen de Waggelaars traditioneel een nieuwe kolderhit tijdens het Kwekdeuntjesfist. Morgen is het weer zover. Voor het ludieke songfestival dat vrijdag 11 november vanaf 21.11 uur van stapel loopt in hofpaleis Denziz (Stationsstraat) heeft Stichting Openbaar Carnaval tien inzendingen ontvangen. Dezelfde avond wordt ook Prins Carnaval geïnstalleerd.

Twee nieuwkomers treden tijdens het Kwekdeuntjesfist voor het voetlicht: Herrie & Jerry Ducks en Raadeloos. De overige carnavalsliedjes zijn gecomponeerd door De Knokkers, De Agterblijvers, Red River Band, Indeklocht, Geen Drank Geen Klank, The Ducktownband, Peer d'n Indzinger en De Natneuzen. De beoordeling is in handen van een jury die wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de deelnemende groepen en personen. Alex van den Braak is de onafhankelijke voorzitter van het juryteam. Matthieu Hagemans presenteert het kolderconcours.

Om 23.11 uur onthult carnavalsclub Nooit Gedacht wie dit jaar de scepter zwaait over de Waggelaars. Vorig jaar regeerde Peter van As als Peer d'n Twidde in Eendengat. Of hij zijn ambtstermijn verlengt, blijft tot het laatst geheim.

ONTWERPWEDSTRIJD

Eigenlijk eindigt morgen ook de inzendtermijn van een ontwerpwedstrijd die moet leiden tot een carnavalesk kunstwerk nabij de Zwaanse Brug, aan de oever van de Dommel. Maar de initiatiefnemers, de oud-prinsen van Eendengat die zijn verenigd in de SOCiëteit van d'Aauw Waggel, hebben besloten dat ontwerpen nog tot begin februari 2017 kunnen worden ingediend.

Het is de bedoeling dat 'standbild' volgend jaar op d'n elfde van d'n elfde wordt onthuld bij de start van het 55e openbaar carnavalsseizoen in Boxtel.