Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SINT-JOSEPH: 'WERKZAAMHEDEN VOOR KERSTMIS KLAAR'

Reparatie balkons Hoogheem van start

MARC CLEUTJENS

Woonstichting Sint-Joseph heeft een aannemer in de arm genomen die maandag 14 november van start gaat met het herstel van de acht verzakte Hoogheem-balkons. Drie weken geleden werd duidelijk dat de balkons van flat 4 (Schorpioen) enkele centimeters zijn verzakt en daardoor zijn afgesloten voor huurders.

Volgens een woordvoerster van Sint-Joseph is uitgebreid overleg gevoerd met de constructeur van de balkons die bij de laatste renovatie aan de flat zijn gebouwd. Op basis van dat overleg is een bouwvergunning aangevraagd, die twee dagen later door de gemeente Boxtel kon worden verleend. Omdat soortgelijke balkons bij flat 3 (Steenbok) niet zijn verzakt, hoeven daar geen werkzaamheden uitgevoerd te worden.

De aannemer start deze week nog met het inrichten van de bouwplaats en gaat rijplaten neerleggen. Maandag begint de daadwerkelijke reconstructie en wordt de fundering onder de balkons vergroot en bovendien aan het hoofdgebouw verankerd. Niet alleen de bestaande paal wordt daarmee steviger neergezet, ook is ervoor gekozen om in dezelfde fundering twee extra palen te plaatsen waaraan de balkons vastgemaakt worden.

De verwachting is dat de werkzaamheden enkele weken gaan duren en de bewoners rond de kerstdagen weer gebruik kunnen maken van hun balkons. (Foto: Peter de Koning).