Volgende week duel tegen koploper

Ducks boekt moeiteloos

rugbyzege op Eindhoven

De senioren van de Boxtelse rugbyclub Ducks bezochten zondag RC Eindhoven. Dat mondde uit in winst: 0-32.

Aanvankelijk leek het een moeilijke wedstrijd te worden. Na vijftien minuten nam het duel een positieve wending na de eerste try. De aanvallen van Ducks werden steeds gevaarlijker. Vlak voor de rust wist Pim van Esch tweemaal te scoren: 0-12.

De Eindhovense tegenstanders raakten in de tweede helft het overzicht kwijt en deden hun beklag bij de scheidsrechter. Die deelde twee tijdstraffen van tien minuten uit. Ducks controleerde echter de wedstrijd. Er volgende vier tries, waaronder van Koen Hielkema. Uiteindelijk wist Ducks de voorsprong moeiteloos te behouden: 0-32.

Ducks staat op nummer drie van de competitie en wacht zondag 13 november een uitdaging: koploper Elephants uit Eindhoven komt op bezoek in sportpark Den Wielakker in Boxtel.