Het winnen van de Slag om Ammerooie in Ammerzoden is een flinke opsteker voor de jeugdige slagwerkgroep van de Liempdse fanfare Concordia. (Foto: Marcel Baijens).
Het winnen van de Slag om Ammerooie in Ammerzoden is een flinke opsteker voor de jeugdige slagwerkgroep van de Liempdse fanfare Concordia. (Foto: Marcel Baijens). Foto: Marcel Baijens

BEOORDELINGSCONCERT AMMERZODEN

Slagwerkgroep Concordia wint Slag om Ammerooie

De slagwerkgroep van de Liempdse fanfare Concordia heeft een flinke staat van dienst als het om concoursen en wedstrijden gaat. Zij sleepte in het verleden meerdere kampioenstitels en eerste prijzen in de wacht. Maar het is al weer tientallen jaren geleden dat zij aan een wedstrijd heeft deelgenomen. Nu de samenstelling van de groep stabiel is en er op niveau wordt gemusiceerd, vond instructeur Willie van der Steen het een uitdaging om deel te nemen aan De Slag van Ammerooie. Het beoordelingsconcert werd zondag nipt gewonnen.

Samen met vijf andere gezelschappen streden de slagwerkers uit Liempde om de wisselbokaal, die tweejaarlijks de inzet is van een muzikale krachtmeting, georganiseerd door de plaatselijke fanfare Sint-Caecilia. Jurylid Frank de Jong beoordeelde de Liempdse uitvoering van The Atlantis Saga van componist Etienne Houben. Dit optreden was tot groot genoegen van De Jong, zo bleek later die middag bij de prijsuitreiking.

RITMEARTIESTEN

In tegenstelling tot wat door de Liempdse ritmeartiesten zelf werd verwacht, ging niet de gedoodverfde slagwerkgroep ODIO uit Vinkel met de hoogste eer strijken, maar werd deze eer met 84 punten aan Concordia toebedeeld. Met slechts een half punt voorsprong liet zij de geduchte Vinkelse concurrent achter zich. De verrassing en blijdschap waren groot bij de grotendeels jeugdige muzikanten en de fans die hen vergezelden.

Met dit succes op zak werd door enkelen al voorzichtig geopperd om weer eens te gaan denken aan een concoursdeelname. Of het zover komt, is onzeker. Zeker is wel, dat de zestigjarige slagwerkgroep nog steeds voor de overwinning gaat.

FOTO BOVEN: Het winnen van de Slag om Ammerooie in Ammerzoden is een flinke opsteker voor de jeugdige slagwerkgroep van de Liempdse fanfare Concordia. (Foto: Marcel Baijens).


Loterij Zonnebloem

In mei verkochten vrijwilligers van De Zonnebloem in Liempde 1.250 loten. Onlangs week vond de trekking plaats, waarbij vier prijzen zijn gevallen op lotnummers 1133402, 1133765, 1133901, 1134402. De winnende lotnummers dienen – na invulling op de achterzijde - opgestuurd te worden naar Pondres ter attentie van Zonnebloemloterij, postbus 1279, 5004 BG Tilburg. Wie de volledige trekkingslijst wil raadplegen, kan kijken op internet: www.zonnebloem.nl/loterij.