De HCB '92-verdedigers Ellen Persoons en Bettine Kok verweren zich tegen een van de aanvallen van HCG. (Foto: Hans Verberk) Foto: Hans Verberk

AFSTANDSSCHOTEN DOEN BOXTELSE VROUWEN DE DAS OM

HCG klopt handbalvrouwen HCB '92

De handbalsters van HCB '92 namen het zondag in De Braken op tegen HCG uit Geldrop. De thuisploeg ging gemotiveerd de wedstrijd in, met de ervaring uit voorgaande jaren dat HCG een sterke tegenstander is. Daarnaast begon HCB '92 weer met Annemarie Sens in de selectie. Ze keerde terug van 'zwangerschapsverlof'.

HCG opende de score met een snelle aanval. HCB '92 wist in de beginfase de doelvrouw een aantal keer te passeren door een scherpe bal van Miranda van Engelshoven, een benutte negen-meterworp van Inge van Drunen en het mooi vrijspelen van Nonja van de Langenberg in de hoek.

De Boxtelse formatie leed veel balverlies en miste een scherpe afronding in de aanval, waardoor de gasten uit Geldrop steeds verder uit begonnen te lopen. HCB '92 moest in de verdediging ook regelmatig aan de noodrem trekken, waardoor de ploeg verschillende penalty's tegen kreeg. Deze combinatie maakte dat de handbalsters met een flinke achterstand de rust ingingen: 3-10.

DUIDELIJKE WOORDEN

Coach Martin van Nunen sprak de vrouwen toe en gaf aan dat verdediging feller moest. De aanval moest meer beweging laten zien. Duidelijke woorden, waardoor het team alert de tweede helft inging. De eerste treffer na rust werd gemaakt door Van Engelshoven, die dankzij een één-tweetje met Van de Langenberg de bal fraai in het net wist te krijgen. De aanval van HCB '92 begon beter te lopen. Mandy van Abeelen kreeg de smaak te pakken en benutte veel kansen: 9-15.

Ondanks beter spel was de Boxtelse ploeg niet opgewassen tegen HCG, dat vooral via een reeks snoeiharde afstandsschoten uitliep naar een ruime zege: 11-19.

HCB '92 speelt zondag 13 november in Gemert tegen Achilles '95. Het duel begint om 10.50 uur.

FOTO ONDER: De HCB '92-verdedigers Ellen Persoons en Bettine Kok verweren zich tegen een van de aanvallen van HCG. (Foto: Hans Verberk).