HCL-speelster Alina Bekkers aan de bal in het duel tegen Cranendonck. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIEMPDSE HOCKEYVROUWEN BOEKEN OVERWINNING

HCL overtuigt tegen Cranendonck

Na de vliegende start volgden meer aanvallen van de thuisploeg. De keeper van Cranendonck zag kans om een reeks schoten uit het doel te werken en meer Liempdse treffers te voorkomen. Uiteindelijk waren het de zusjes Alina en Willeke Bekkers die samen de tweede HCL-treffer voorbereidden. Alina zette de aanval op en rukte op tot de achterlijn. Ze speelde haar zus Willeke aan, die de bal in het doel kon slaan: 2-0. Na 25 minuten kreeg HCL een strafcorner die net naast de goal van Cranendonck terecht kwam. Niet veel later drong de thuisploeg opnieuw aan en kon een schot van HCL ternauwernood uit de goal geranseld worden.

SLORDIGHEDEN

In de rust werd geconstateerd dat HCL de bovenliggende partij was, maar dat het spel nog enkele slordigheden bevatte. Het bleef opletten voor Cranendonck. Dat bleek na de hervatting toen de gasten fanatiek openden en zwak optreden van de thuisploeg meteen afstraften: 2-1. Dankzij een fraaie redding van invaller-keeper Manon Wagner behield HCL haar voorsprong, maar nam de spanning toe. In de slotfase perste HCL er nog enkele fraaie aanvalsacties uit. Tien minuten voor het eindsignaal viel de beslissing toen Willeke Bekkers op aangeven van Loes Swinkels 3-1 op het scorebord bracht.

HCL bouwde na afloop een klein feestje in Liempde en maakt zich op voor de volgende tegenstander. Dat is zondag 13 november Peel en Maas. Het duel begint om 12.45 uur.

FOTO BOVEN: HCL-speelster Alina Bekkers aan de bal in het duel tegen Cranendonck. (Foto: Hans Verberk).

BOXTELSE BASKETBALLERS BOEKEN NEDERLAAG IN DEN DUNGEN

JRC verliest onnodig van koploper Den Dungk

Het eerste herenteam van JRC Boxtel is er zondag niet in geslaagd te winnen van de koploper Den Dungk. De tegenstander uit Den Dungen bleek over vier kwarten een maatje te groot.

Het team uit Boxtel kon ditmaal een beroep doen op oude vedette Coen van der Meijden en bankspeler Erwin Reijnaerts omdat het team nog niet compleet is door blessures en werkverplichtingen. JRC kwam dramatisch uit de startblokken en keek na tien minuten spelen tegen een flinke achterstand aan van 14 punten: 24-10. Of dit kwam door de goed gevierde 'JRC-avond' op de vrijdag of een andere reden had, werd niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk was, was dat er een sterke tegenstander stond die gebrand was om te winnen. Ondanks de woorden van coach Oliviera vooraf, werd JRC op alle fronten verrast door Den Dungk. De tegenstander van JRC werkte simpelweg harder.

In het begin van het tweede kwart liep het verschil op naar 21 punten (34-13) voor de thuisclub. Vanaf dat moment ging bij JRC de knop om en onder leiding van een hard werkende Kai Elissen en Reijnaerts werd een comeback vormgegeven. Dit kwart sloot JRC met een positief gevoel af in 14-14. De ruststand was 38-24.

In de rust werd de tactiek besproken en besloten als team verder te gaan in de lijn van het tweede kwart. Die aanpak werkte; alles viel op zijn plek: afstandsschoten begonnen te vallen, de bal werd goed rond gespeeld, vrije worpen werden geraakt en Den Dungk werd meerdere malen afgestopt. JRC wist het verschil in de wedstrijd terug te brengen naar enkele punten en de tegenstander moest vluchten in een time-out.

Vervolgens voerde coach Oliviera een slimme zet door in de JRC-defensie en koos voor een 'zone-press' waarmee de tegenstander verrast kon worden. Dit wierp zijn vruchten af. Onder leiding van Freek Clercx en Mitchel Hendriks wist JRC enkele goede steals te pakken en om te zetten in scores.

Het derde kwart won JRC overtuigend met 25-14 waarmee het duel weer in evenwicht was met een stand van 54-52.

Vanaf dat moment ging de wedstrijd enkele minuten gelijk op met scores van beide teams. Halverwege het vierde kwart brak een cruciale fase aan. Den Dungk pakte enkele makkelijke scores en JRC kon daar niets tegenover te zetten. De Boxtelaren kwamen niet verder dan elf punten en gaven de wedstrijd alsnog uit handen. Eindstand 72-60.

Wat overbleef voor JRC was een goed gevoel over het merendeel van de wedstrijd. Dit moet meegenomen worden naar eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Bladel. Tot op heden zijn er in de competitie vier wedstrijden verloren en pas één gewonnen. Deze prestaties liggen ver onder de verwachtingen die aan het begin van het seizoen werden uitgesproken.

JRC speelt zaterdag 12 november om 11.00 uur in sportcomplex De Braken in gloednieuwe wedstrijdtenues, mede mogelijk gemaakt door Boxtelse sponsors: gastenverblijf De Roond, Hart van Boxtel, Burned Basketbal en het Osse bouwbedrijf Berghege.

JRC 3 AAN DE LEIDING

Het derde mannenteam van JRC nam het zondag in Nuenen op tegen Achilles '71. JRC won met 50-43 en handhaaft de koppositie in de derde klasse.

JRC ging fanatiek van start onder leiding van coach Robin Hulskes, die zelf vanwege een blessure niet mee kon spelen. Volledig volgens plan start JRC voortvarend; het eerste kwart werd gewonnen met 9-13. Het tweede kwart werd afgesloten met een ruststand van 31-20 in Boxtels voordeel.

Na minieme scores in het derde kwart (38-32) zg JRC de formatie uit Nuenen langszij komen tot 43-43. Met nog iets meer dan een minuut te spelen werd een time-out genomen. Na de hervatting beslisten de Boxtelaren het duel met twee driepunters. Uiteindelijk werd het duel beëindigd bij een stand van 50-43. Met dit resultaat handhaaft de ploeg van coach Hulskes zich op de eerste plaats.