Verkleutering in Boxtel

Een doorn in mijn oog: cultuurverkleutering. Vooral musea doen er aan mee. Er wordt van alles voor kinderen georganiseerd, van obligate speurtochten, speciale projecten of zelfs complete kindertentoonstellingen die een heel museum opslokken tot kinderfeestjes! Begrijp me goed - ik vind dat kinderen recht hebben op cultuur. Sterker - we móeten ze met cultuur bestóken. Maar overdrijf niet zo en laat ook iets over voor volwassenen. Voor geïnteresseerde kinderen is een kinderachtige benadering helemaal niet nodig of zelfs ergerlijk. Veel regulier museum-promotiemateriaal is compleet op kinderen (en hun ouders) gericht. Ik heb dan als volwassene geen idee van wat er voor mij te doen is en pubers rennen al helemaal gillend de ander kant op.
Zo zult u mij nooit (meer) zien in het oertijdmuseum, want het lijkt wel een kinderparadijs. Dat moeten ze bij dat museum uiteraard zelf weten, maar - en nu kom ik tot de reden waarom ik schrijf - laat die dino's lekker in dat museum en ga niet het Boxtelse centrum en de route er naar toe vol zetten met dino's. 'Dino's' - het woord alleen al is een verkleutering. Ik zie ze al vaker dan me lief is in tijdschriften, supermarkten en langs de Bosscheweg tussen de A2 en De Ketting.
Grrrrooaaawwaaarchchh!

        PEER DOEVENDANS


Blauw heeft toch zijn prijs

Ons centrum is eenvoudigweg te krap om grote aantallen fietsen en auto's te herbergen. Qua fietsen dreigt vooral in de Rechterstraat al verstoppingsgevaar. Het is wel een gunstig teken dat veruit het grootste deel van het winkelend publiek per fiets en niet met de auto naar het centrum komt. Met de komst van de blauwe zones en een Poolse supermarkt wordt de autodruk in het centrum echter flink verhoogd. De Lidl zal vast niet blij zijn dat haar parkeerplaatsen worden bezet door klanten van een nabijgelegen concurrent, en tegenmaatregelen nemen. De bestaande winkeliers zullen nu wel inzien dat de

Boxtel

Benefiet M'n Bruur

Deejay Hans van Breugel van Disco M'n Bruur houdt zaterdag 26 november een benefietdansavond met Hollandse muziek in partycentrum De Adelaar aan de Baroniestraat. De opbrengst komt ten goede aan de stichting WensAmbulance Brabant. Bezoekers betalen vijf euro entree. Er zijn vocale gastoptredens van Danny Everett, René Ulehake, Nico Damen, Erik & Hans en Tom Ceelen.

eerder zo fel begeerde blauwe zone in hun nadeel werkt, nu het een supermarkt in het lagere prijssegment heeft aangetrokken. Parkeerinfarcten en stinkende auto's door het krappe centrum zijn niet ondenkbaar. En zo heeft gratis parkeren toch zijn prijs. Met een klein stukje lopen vanuit de goed bereikbare parkeerplaatsen bij Hoogheem, is het centrum vanuit de oostkant uitstekend toegankelijk. Dat betaald parkeren in het centrum, dat was zo slecht nog niet.

        JOOST VAN DER PLUIJM