Afbeelding
Foto: Michelle Langstraat

BOXTELSE MEIDEN NAAR NK HOOFDDORP

Tabitta opent turnseizoen
met topprestatie in Waspik

Tabitta is overdonderend van start gegaan in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een viertal leden van de Boxtelse turnclub kwam in Waspik in actie tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Guylene Brunneman, Romy Schepens, Jaimy de Wit en Lieke van Berkel zetten een puike prestatie neer.

In een wedstrijdronde waaraan acht ploegen deelnamen, eindigde het Boxtelse viertal op de tweede plaats en moest ze in spanning drie wedstrijden afwachten. In een groep van liefst 32 teams die uitkomen op niveau D, behaalden de turnsters de vierde plaats waardoor ze zich eenvoudig geplaatst hebben voor het NK dat op 19 en 20 november wordt gehouden in Hoofddorp.

Het gaat een spannende finale in Hoofddorp worden omdat het verschil tussen de nummer één en nummer vier slechts 0,3 punt was. Deze prestatie is een compliment aan de nieuwe coaches van Tabitta, die verantwoordelijk zijn voor de voorbereidingen in de afgelopen twee maanden.

De vier turnsters hebben volgens Tabitta een goede bijdrage geleverd aan de teamprestatie. Op de brug turnden Lieke en Jaimy strakke oefeningen en haalden ze de hoogste scores. Op de balk waren het juist Romy en Guylene die goed presteerden door stabiele oefeningen. Lieke en Romy boekten op de vloer torenhoge cijfers waarmee een basis werd gelegd voor een indrukwekkend aantal punten.

FOTO BOVEN: De turnsters Lieke van Berkel, Jaimy de Wit, Guylene Brunneman en Romy Schepens en reserve Joti Timmer maakten indruk in Waspik. (Foto: Michelle Langstraat).