Nard van Geel bestookt namens MEP het doel van Warande uit Oosterhout. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VROUWENTEAM BOEKT REMISE IN MOLENWIJK

Hockeyers MEP blijven maar winnen

De hockeymannen van MEP wonnen zondag dik verdiend met 3-1 van Warande uit Oosterhout. Door die overwinning staat de ploeg steviger op de tweede plaats. De komende weken worden cruciaal voor de ploeg van coach Eric Verzijden. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop treft MEP namelijk de nummers één en drie. De vrouwen van MEP speelden gelijk tegen Eindhoven en staan nog net in het linkerrijtje op de zesde plaats. Coach Inge Poelmans wil door het optimaal puntenaantal in de laatste twee wedstrijden dichter bij plaats twee komen.

Mannencoach Verzijden vond de wedstrijd van de mannen van MEP zondag niet goed. Alleen de punten telden voor hem in de aanloop naar het grote treffen met de koploper. Nu viel het ook niet mee om te hockeyen tegen een tegenstander die zich massaal ingroef in de eigen cirkel. MEP begon veel te slap en liet zich al in minuut één verrassen bij de rebound van een strafcorner: 0-1.

Het tegenoffensief van MEP begon en de Boxtelaren hockeyden nauwelijks nog op de eigen helft. Een strafcorner van Floris Verheijen en een goal van aanvoerder Stijn Koesen brachten MEP voor de rust nog op een verdiende voorsprong: 2-1.

In de tweede helft voerde MEP de druk verder op. Opnieuw scoorde Verheijen uit een strafcorner: 3-1. MEP leek op een monsterzege af te stevenen, maar ondanks de enorme druk bleef het bij deze stand. De Boxtelaren kunnen zich opmaken voor de laatste fase voor de winterstop. Zondag 13 november wacht HCAS in Asten. Die ploeg is bezig aan een stevige opmars en MEP voelt de hete adem van de nummer drie in de nek. De ploeg mag zich absoluut niet laten provoceren, is het devies van Verzijden. Afslag in Asten om 14.45 uur.

ZON EN REGEN

Het weer was zondag illustratief voor de wedstrijd tussen MEP en Eindhoven. Een zonnige eerste helft waarin de Boxtelse ploeg uitstekend speelde. Het begin was nog voor de gasten, maar MEP antwoordde met een strafcorneroffensief. Zonder resultaat... Eindhoven scoorde wél uit een strafcorner, maar dat deerde MEP niet. Met mooi verzorgd en technisch hockey was MEP de Eindhovense vrouwen de baas. Ivet van Schaijk trok met een wereldgoal de stand recht: 1-1.

In de tweede helft werd het weer guur en nam het fysiek sterker Eindhoven het heft in handen. Het was keepster Amber Kools die het juiste antwoord had op de strafcorners van de gasten uit de Lichtstad. MEP kwam er af en toe nog wel uit, vooral door de uitblinkende Guusje Thewessen. Maar ook de corners van MEP, liefst negen in het totaal, troffen geen doel. De 1-1 eindstand was dan ook een terechte uitslag.

Coach Poelmans was zeer te spreken over het spel van haar ploeg in de eerste helft. De beste helft in de competitie tot nu toe. Die lijn wil Poelmans zondag 13 november doortrekken tegen HCAS. Afslag in Asten om 12.45 uur.

Weert        9-27        HOD        9-12

Oss        9-22        Eindhoven        9-12

Venlo        9-19        Goirle        9-7

St.-Oedenrode        9-17        HCAS        9-4

Hopbel        9-16        Uden        9-4

MEP        9-15        Concordia        9-0

FOTO BOVEN: Nard van Geel bestookt namens MEP het doel van Warande uit Oosterhout. (Foto: Hans Verberk).

Duizend vogels in De Rots

Vogelvereniging Ons Ideaal organiseert zaterdag 12 en zondag 13 november de jaarlijks terugkerende vogelshow in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel-Oost.

Tijdens het evenement zijn liefst duizend vogels in vele kleuren en soorten te zien. Evenals voorgaande jaren is Ons Ideaal erin geslaagd er niet alleen een wedstrijd, maar óók een echte vogelshow van te maken.

Bezoekers zijn zaterdag welkom tussen 14.00 en 22.00 uur. Zondag is de vogelshow toegankelijk tussen 10.00 en 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.onsideaalboxtel.nl. (Foto: Albert Stolwijk).