VERTELVOORSTELLING TON MEIJER

Boekenfiguur Aadje Piraatje viert Sinterklaas in Podium

De bekende boekenfiguur Aadje Piraatje komt naar Podium Boxtel. Zaterdag 26 november is de theaterzaal aan de Burgakker het decor voor een vertelvoorstelling met Ton Meijer.

De voorstelling is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks rondom de avonturen van de kleine, lieve Aadje Piraatje. Vorig jaar kwam van Aadje een sinterklaasboekje uit waarin blijkt dat de grote piraten eigenlijk best een beetje bang zijn voor Sinterklaas en Piet...

Verteller Meijer zal in deze vertelvoorstelling, waarin zoals altijd de kinderen mogen meedoen, een aantal verhalen voordragen uit het nieuwste boek en tenslotte eindigen met het sinterklaasverhaal. Kinderen maken mee dat Aadje van tanden wisselt, ze bouwen samen met de andere piraten een sneeuwpop, leren met Aadje lezen en hebben last van een zware storm op zee. Tenslotte komt Sinterklaas langs met een stoomboot.

Podium Boxtel roept kinderen op verkleed als piraat naar de theaterzaal te komen. Aan het einde van de voorstelling mogen ze zelf piraatje gaan spelen. De boeken van Aadje Piraatje zijn geschreven door Marjet Huibers die onder andere werkt voor Sesamstraat. De illustraties zijn van Sieb Posthuma, die vorig jaar het Gouden Penseel kreeg als beste illustrator van kinderboeken.

THEATERDUIZENDPOOT

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. De afgelopen jaren ontwikkelde en speelde hij interactief kindertheater aan de hand van boeken van bekende nationale en internationale schrijvers en illustratoren. Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn.

De voorstelling Aadje Piraatje begint zaterdag 27 november om 13.30 uur. Kaartjes kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl. Kaartjes zijn tot daags voor de uitvoering te koop bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.


John Mayer-tribute

in Podium Boxtel

Harry Hendriks en Roeland Heesbeen verzorgen zaterdag 12 november om 20.15 uur in Podium Boxtel als HeHe een eerbetoon aan singer-songwriter John Mayer. Met hun band spelen ze zijn mooiste nummers.

Het optreden van HeHe omvat ook nummers van andere bekende artiesten, waaronder de bluesgitaristen en -zangers Eric Clapton en Keb' Mo. Kaartverkoop bij de bekende voorverkoopadressen van Podium Boxtel, via www.podiumboxtel.nl en - zolang de voorraad strekt - aan de zaal.