Het Eindhovense dweilorkest Blusswerruk was een van de deelnemers aan het Lennis Bierfest in De Orion. (Foto: Peter de Koning).
Het Eindhovense dweilorkest Blusswerruk was een van de deelnemers aan het Lennis Bierfest in De Orion. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GESLAAGDE FEESTAVOND IN DE ORION

Volop plezier... met blaasmuziek en bier

De populariteit van de uit München overgewaaide 'Oktoberfesten' zorgt ervoor dat de Beyersland Kapel uit Lennisheuvel háár variant van de feestavond vol Duitse schlagers en pullen met schuimend bier moest verplaatsen naar het eerste weekend van november. Simpelweg omdat het daardoor moeilijk is om gastorkesten te boeken. De sfeer was er zaterdag in gemeenschapshuis De Orion niet minder om...

Anja van Beers, die bugel speelt in de Beyersland Kapel, kijkt tevreden terug op de derde editie van het Lennis Bierfest. Of eigenlijk de éérste editie, want in de twee voorgaande jaren stond het evenement nog te boek als Oktoberfest. ,,Het blijkt moeilijk om muziekkapellen vast te leggen voor een optreden in oktober omdat in die maand al zoveel van dit soort feesten worden georganiseerd. Vandaar dat we kiezen voor de eerste zaterdag in november en we dus ook maar voor een andere naam hebben gekozen", vertelde Van Beers.

GEZELLIG DRUK

Het was zaterdag gezellig druk in De Orion, waar voor deze gelegenheid een extra, tweede podium was opgetrokken. De Beyersland Kapel zelf speelde zelf een repertoire van een klein halfuur. Andere optredens werden verzorgd door Blusswerruk uit Eindhoven en De Pompzwengels uit Geffen. ,,Voorts was er een leuk intermezzo door Sexlustige Bub'n die met accordeonbegeleiding door Maria Scheepers een Tiroler dans met bierkratjes op de bühne brachten. Tom Ceelen zong bovendien nog enkele Nederlandstalige nummers, die er bij het feestvierende publiek ook goed in gingen", blikt Van Beers terug. Toeter Thijs, een Limburger muzikant die een vierenhalve meter lange alpenhoorn bespeelt, maakt het programma compleet.

'NOODARTS'

De diverse optredens werden gepresenteerd door Toon van Krieken, die daarvoor in de huid kroop van een 'noodarts voor dames'. Deejay Stijn zorgde ervoor dat de luisteraars doorlopend van muziek konden genieten.

Na het succesvolle verloop van het Lennis Bierfest kan het niet anders dan dat ook in 2017 de eerste zaterdag van november de muzikale avond in De Orion van stapel loopt. ,,Ga daar maar vanuit", glunderde bugelspeelster Van Beers.

FOTO ONDER: Het Eindhovense dweilorkest Blusswerruk was een van de deelnemers aan het Lennis Bierfest in De Orion. (Foto: Peter de Koning).