Spelmoment tussen Irene-speler Jurian Schellekens (rechts) met Bram Donkers van ELI. Het duel werd gespeeld op een met herfstbladeren bedekt voetbalveld in Gemonde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DE BOCHT '80 TREKT AAN LANGSTE EIND IN DUEL: 3-2

LSV draagt rode lantaarn na verlies

Voor de voetballers van LSV stond zondag een belangrijk duel op het programma. Ze ontmoetten De Bocht '80, de ploeg uit Oirschot die op de laatste plaats staat met drie punten achterstand op de ploeg uit Lennisheuvel. De strijd om de rode lantaarn eindigde in een nederlaag voor LSV, waardoor de teams stuivertje hebben gewisseld op de ranglijst.

Een echte strijd om de laatste plaats, dat was het duel tussen LSV en De Bocht '80. Geen hoogstaand voetbal, maar wel veel passie en strijd. LSV kwam al na vijf minuten op voorsprong doordat Rowi van den Besselaar een penalty benutte. Maikel van den Heuvel trok de stand gelijk in de achttiende minuut.

Na de thee liep De Bocht '80 al snel uit naar een 3-1 voorsprong door treffers van Van den Heuvel en Lars Fonken. Nick van de Boogaard scoorde de aansluitingstreffer in de tachtigste minuut, maar LSV kwam uiteindelijk niet meer langszij. Hierdoor ging de ploeg zonder punten terug naar Lennisheuvel. Zowel LSV als De Bocht '80 hebben nu vier punten uit acht duels. De ploeg uit Oirschot beschikt echter over een beter doelsaldo.

Irene komt niet tot winst tegen ELI

De terugkeer van voorstopper Stijn Memelink en keeper Patrick van Osch na blessures voedde vooraf de verwachting van de Gemondse voetbalploeg Irene op een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste ELI. Het liep echter net zo af als de afgelopen weken. Irene speelde goed maar kon toch niet winnen. Het duel eindigde in 2-4.

De bezoekers uit Lieshout zetten direct druk, maar toch was het Irene dat de beste kansen kreeg. Bart Bressers was nog het dichtst bij een doelpunt, maar stuitte op de keeper. Vervolgens was het wel ELI dat na slordig balverlies van Irene op het middenveld twee keer kon scoren.

De voetballers van Irene rechtten de rug en na een prachtige combinatie tussen Bryan Hellings en Jorick de Vos wist laatstgenoemde de aansluitingstreffer binnen te prikken. De vreugde was van korte duur. In de blessuretijd van de eerste helft maakte ELI het derde doelpunt.

Na rust gaf Irene alles en bleef het een mooie wedstrijd. Tjeerd Pijnenburg raakte nog de paal en Stefan Raaijmakers de keeper. Een counter van ELI boorde echter alle Gemondse hoop de grond in. De Vos gaf de eindstand nog een iets draaglijker aanzicht: 2-4.

Zondag 13 november gaat Irene op bezoek bij Racing Boys in Deurne dat met drie punten op de voorlaatste plaats staat. Dan moet de Gemondse ploeg tonen dat het wél wedstrijden kan winnen.

FOTO RECHTS: Spelmoment tussen Irene-speler Jurian Schellekens (rechts) met Bram Donkers van ELI. Het duel werd gespeeld op een met herfstbladeren bedekt voetbalveld in Gemonde. (Foto: Albert Stolwijk).

Irene 1 - ELI 1        2-4

Irene 3 - Heeswijk 9        0-6

Avanti '31 8 - Irene 4        0-5