ONNODIG VERLIES IN HAARSTEEG

Gebrek aan beleving kost ODC drie punten

ODC heeft zondag geen beste beurt gemaakt. Van laagvlieger Haarsteeg werd met maar liefst 4-0 verloren. Het was een wedstrijd waarin de tricolores meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander voetbalden. Bij winst had ODC aan kop kunnen komen in de derde klasse, maar door de nederlaag is de ploeg afgezakt naar de derde plaats.

De laatste keer dat Haarsteeg en ODC elkaar in competitieverband in Haarsteeg troffen was in het seizoen 2007-2008. Toen won de thuisploeg – die dat jaar kampioen werd in de derde klasse C - met 2-1. Op papier zou het dit seizoen voor ODC geen probleem moeten zijn. De tricolores doen het namelijk goed en zijn bovenin te vinden, terwijl Haarsteeg vooraf tweede van onderen stond met slechts 5 punten uit acht wedstrijden.

Trainer Goeran van den Heuvel kreeg voor de wedstrijd een flinke tegenvaller te verwerken. Linkerspits Joep van der Meijden bleek niet inzetbaar vanwege een knieblessure. Daardoor schoof Lex van den Biggelaar door naar de voorste linie. ODC begon goed aan de wedstrijd. In de vijfde minuut leek het al 0-1 te worden. Na een mooie aanval over links bereikte Van den Biggelaar spits Remco Schellekens die de bal van dichtbij binnenschoot. De treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. ODC was vervolgens veel sterker, maar creëerde weinig kansen omdat de bal te vaak op beslissende momenten onnauwkeurig werd afgespeeld.

GEEN BELEVING

Na de pauze bleef ODC grossieren in slordigheden en ontbrak bij meerdere spelers ook nog de broodnodige beleving. Iedereen leek te denken dat het wel goed zou komen. Maar dat bleek een verkeerde gedachte want vijf minuten na rust profiteerde Haarsteeg. Spits Joost Aloserij werd van achteruit gelanceerd en oog in oog met keeper Jordy van der Zande maakte hij geen fout: 1-0.

Dat doelpunt gaf Haarsteeg vleugels want opeens lukte er bij de thuisploeg veel meer dan voor de pauze. Bij ODC lukte vrijwel niets meer en de ploeg leek vooral tegen zichzelf te voetballen. Door een miscommunicatie in de Boxtelse verdediging kwam Haarsteeg in de 55e minuut op 2-0 via een treffer van Rick van de Griendt. Trainer Van den Heuvel bracht met Aerd van Brunschot en A-junior Batuhan Evliyaoglu nog twee verse aanvallers, maar ook dat mocht niet baten.

Omdat ODC alles op de aanval gooide, ontstond er achterin ruimte en daar profiteerden de gastheren in de slotfase optimaal van. De geslepen Aloserij tekende voor de 3-0 terwijl Dave Treuren de 4-0 eindstand op het scorebord zette.

Door het verlies zakt ODC naar de derde plaats. Het goede nieuws is dat de achterstand op koploper Longa twee punten blijft omdat de Tilburgers verloren van TGG dat nu tweede staat. Zondag 13 november gaan de tricolores in Udenhout op bezoek bij SVSSS.