Volleybalvrouwen Blox Boxtel
imponeren in duel met BVC

Nadat de jonge volleybalsters van het Boxtelse Blox vorig seizoen het kampioenschap behaalden bij de A-jeugd, werd de ambitieuze overstap gemaakt naar de seniorencompetitie. Na de eerste wedstrijden hebben de vrouwen laten zien goed mee te kunnen. Van de vijf gespeelde duels werden er drie winnen afgesloten. En ook BVC uit Bergeijk werd geklopt...

BVC had met één wedstrijd minder gespeeld een voorsprong van één set op de ranglijst dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de eerste set liep Blox snel uit naar een comfortabele voorsprong die uitmondde in een stand van 20-7. Met een enorme servicedruk, waarbij Carmen Steenbakkers ongelooflijk hard en scherp stond te serveren, en gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander in het begin van de set overrompeld.

GEVARIEERD

Door een goede passing werd set-up speelster Nienke Bosma in staat gesteld om te strooien met goede set-ups waarmee de aanvalsters van Blox wel raad wisten. De ballen gingen hard naar de grond aan de zijde van BVC. De aanval was gevarieerd met aanvallen van Dia Hannah Verhagen, buitenaanvallen, middenaanvallen en een enkele drie-meteraanval van Hanna van Esch. Ook Iris Kleine, terugkomend van een blessure, liet van zich spreken.

Nadat Blox de 20-puntengrens had bereikt, kreeg BVC door goed aan te vallen weer grip op de set en liep de ploeg knap in op de Boxtelse vrouwen. De set werd uiteindelijk binnen gesleept met 25-18.

DE JUISTE FLOW...

Vanaf het begin van de tweede set wist BVC zich gesterkt door de inhaalrace van de eerste set. Gecombineerd met de mindere passing aan Blox-zijde, wist de tegenstander de hele set een voorsprong vast te houden. BVC serveerde sterk en wist met goede aanvallen de opbouw te verstoren. Zelfs de servicedruk van Blox was hier niet tegen opgewassen. De set werd verloren met 25-19.

In het begin van de derde set wist Blox in de juiste flow te komen. Mooie harde buitenaanvallen van Van Esch en Verhagen samen met harde scherpe middenaanvallen van Steenbakkers en Elke van Rooij brachten Blox weer op een ruime voorsprong. De ploeg nam BVC onder vuur en dat resulteerde in een 25-10 setwinst voor de Boxtelse ploeg.

EXPLOSIEVE AANVAL

De verwachting was dat de vierde set gemakkelijk gewonnen zou worden, maar BVC gaf blijk van een grote veerkracht. Het werd een spannende set met aan beide zijden volleybal van uitstekend niveau. Beide teams lieten zien te beschikken over een goede aanval en een sterke service.

Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door de servicedruk aan Blox-zijde en de harde aanvallen waarbij een explosieve aanval van buitenspeelster Juliëtte Pruijn niet onvermeld mag blijven. De set werd uiteindelijk door Blox gewonnen met 25-21.

Met de 3-1 zege op BVC handhaaft Blox zich in de bovenste regionen van de middenmoot. Een knappe prestatie van het nog jonge Boxtelse team.

De volleybalsters van Blox spelen de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 19 november om 12.30 uur in sportcomplex De Braken.