Essche Boys-speler Yanic van Gerven in duel met een speler van Riel. Op de achtergrond is Esschenaar Robin van Beek zichtbaar. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Bliksemstart levert Essche Boys de overwinning op tegen Riel

Op de eerste koude zondag van dit seizoen trad Essche Boys zondag aan tegen Riel. Een weerzien met Mathieu van der Steen, voormalig speler van Essche Boys, die tegenwoordig het eerste elftal van Riel onder zijn hoede heeft. Na dertien minuten had het Essche publiek al twee keer hun handen warm geklapt en was de eindstand al bereikt: 2-0.

De thuisploeg begon sterk en drong het afwachtend spelende Riel terug op eigen helft. Na zes minuten was het Marco den Ouden die zijn eerste treffer van de middag maakte. Een fraaie pass vanaf eigen helft van Jethro van Gerven bereikte Den Ouden. Hij nam de bal netjes mee en passeerde de uitkomende keeper waarna hij de bal simpel binnen kon schuiven.

Essche Boys bleef druk zetten en verdubbelde de voorsprong in de dertiende minuut. Rudi van Gemert verbaasde vriend en vijand door met een schitterende pass Den Ouden alleen voor de keeper te zetten. Wederom hield de Essche spits het hoofd koel en rondde beheerst af.

Hierna was Riel wakker geschud en probeerde de ploeg meer druk te gaan zetten. Het leverde één grote kans op, een scherpe voorzet werd bij de tweede paal langs geschoven door de aanvaller. Voor rust kreeg Essche Boys nog een kans, het was Den Ouden die op weg leek naar een hattrick. De keeper van Riel kon zijn voet er echter nog net tegenaan krijgen.

De tweede helft liet Essche Boys de tegenstander komen in een poging via de counter de voorsprong uit te breiden. Dat lukte de ingevallen Cas den Ouden bijna, maar zijn inzet vloog net langs het doel. Riel was alleen nog gevaarlijk met afstandsschoten, die keeper Frits Hermes allemaal pareerde. Zijn mooiste redding maakte hij, na een schuiver van een Rielse aanvaller, door de bal via de paal langs te tikken.

In het restant van de wedstrijd vielen weinig noemenswaardige kansen te noteren voor beide partijen. Essche Boys bleef simpel overeind waardoor de ploeg dit seizoen nog steeds ongeslagen is voor eigen publiek. En door deze overwinning staat Essche Boys stevig in de middenmoot voor de vierde klasse E. Zondag 13 november speelt Essche Boys opnieuw thuis. Het duel tegen GSBW start om 14.00 uur.