Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KANDIDAAT-KAMERLID STIJN STEENBAKKERS OP CAMPAGNE

CDA wil kansen laten zien in Boxtel

MARC CLEUTJENS

De CDA-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 is zaterdag in heel Noord-Brabant van start gegaan. De Boxtelse CDA-afdeling ontving kandidaat-Kamerlid Stijn Steenbakkers uit 's-Hertogenbosch, die in de oude boomgaard kennismaakte met een reeks lokale initiatieven.

Steenbakkers, geboren en getogen in Schijndel, bleek geen onbekende op Boxtelse bodem en speelde als hockeyer drie seizoenen in het eerste mannenteam van MEP. ,,Vandaag laat ik me informeren en vooral inspireren door lokale initiatieven", vertelde de politicus, die momenteel namens het CDA zitting heeft in Provinciale Staten. ,,Het motto van de CDA-campagne in Brabant is 'kansen zien'. Vandaar dat we met een grote bril rondtrekken en mensen symbolisch willen laten zien dat er veel mogelijk is als je verbindingen zoekt."

CDA-fractievoorzitter Hélène van As leidde Steenbakkers met een grote groep partijgenoten rond door hartje Boxtel en koos de oude boomgaard en gemeentevijver als startplek. ,,Voor deze plek hebben wij het initiatief genomen om tot opwaardering te komen. Hopelijk kan de reconstructie in het voorjaar van 2017 starten en gaan al die omwonenden profiteren van deze prachtige historische plek." Volgens Van As zijn de boomgaard en vijver een plek waar ruimte is voor ontmoeting, maar ook cultuurhistorie en duurzaamheid. ,,Een fraaie boomgaard is ook een impuls voor het centrum."

De fractievoorzitter meent dat Boxtel meer kansen moet zien. ,,Kijk eens naar de plannen van Ouderen in Regie of de Kunststichting. Heel veel inwoners voelen zich betrokken en willen zich actief inzetten voor de maatschappij. De overheid moet dat meer omarmen en geen barrières opwerpen."

Kandidaat-Kamerlid Steenbakkers wil alle lokale initiatieven waarmee hij tijdens de campagne kennismaakt meenemen naar Den Haag. ,,Door decentralisatie liggen er meer verantwoordelijkheden in gemeenten. Ieder dorp heeft een eigen problematiek maar ziet ook kansen. Ik wil zien, voelen en proeven wat er lokaal leeft en daarmee in de Tweede Kamer aan de slag gaan."

Proeven deed Steenbakkers ook letterlijk. In de oude boomgaard wemelt het van de verse appels. Eén Boxtels appeltje werd smakelijk door de politicus verorberd. (Foto: Peter de Koning).