Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INTOCHT OP 13 NOVEMBER

Sint en pieten

per boot naar

Zwaanse Brug

Vroeger kwam Sinterklaas al eens aan bij de Zwaanse Brug. En nadat de goedheiligman vorig jaar terugkeerde naar deze mooie plek in hartje Boxtel, is het zondag 13 november wéér zover. Om klokslag 12.30 uur zal Sinterklaas met alle pieten voet aan wal zetten nabij lunchroom Meneer van Dommelen aan de Prins Hendrikstraat.

De bootjes waarmee Sinterklaas en een heleboel pieten naar Boxtel getransporteerd worden, zijn onderweg ook al te zien. Bijvoorbeeld bij de Raapakkerbrug in de Raaphof en langs de oevers van de Dommel bij het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat. Wie het beste zicht op de kleurrijke vaartocht wil hebben, installeert zich op tijd op of nabij de Zwaanse Brug. Burgemeester Mark Buijs zal de goedheiligman daar verwelkomen.

Nadat Sinterklaas is begroet, begeeft hij zich onder muzikale begeleiding naar de Markt. De route van de stoet, die wordt opgeluisterd door muziekpieten van de Red River Band, voert via de Rechterstraat en de Croonpassage richting Markt waar een groot podium is opgebouwd. ,,Dat is het grote sinterklaaspodium dat we ook vorig jaar hebben gehuurd", vertelt voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit. ,,Op dat podium werd Sinterklaas vorig jaar in Meppel begroet en zal hij dit jaar te zien zijn in Maassluis."

STAPEL OP SINT

Op de Markt is de officiële ontvangst van Sinterklaas en kunnen kinderen aansluiten voor een receptie. ,,Iedereen krijgt dus de kans om Sinterklaas een hand te geven of te verrassen met een tekening of knutselwerkje", aldus Ketelaars. Het thema van de intocht in Boxtel luidt logeren en is een knipoog naar het evenement Stapel op Sint. Dat wordt voor de tweede keer in Boxtel gehouden. ,,Sinterklaas heeft besloten om ook dit jaar te logeren in kasteel Stapelen", zegt de voorzitter van Boxtel Vooruit.

Ketelaars benadrukt dat de logeerplek van Sinterklaas op zondag 13 november nog niet toegankelijk is. ,,Stapel op Sint begint maandag 14 november met de ontvangst van de eerste schoolklassen. In totaal ontvangen we dit jaar 48 groepen en staat de teller al op meer dan 1.300 scholieren die het kasteel gaan bezoeken." In de weekeinden is het publiek welkom op Stapelen; de toegang is gratis. Op de slotdag (zaterdag 3 december) is Stapelen tot 19.30 uur toegankelijk. De openingstijden van Stapel op Sint staan op www.stapelopsint.nl. (Foto: Peter de Koning).