De leden van Judo Club Liempde die zondag deelnamen aan het instaptoernooi poseren in sporthal Pius X. De club kwam met liefst elf kampioenen uit de strijd. (Foto: Nikki Leenhouwers).
De leden van Judo Club Liempde die zondag deelnamen aan het instaptoernooi poseren in sporthal Pius X. De club kwam met liefst elf kampioenen uit de strijd. (Foto: Nikki Leenhouwers). Foto: Judo Club Liempde

JUDO CLUB LIEMPDE ORGANISEERT REGIONALE WEDSTRIJDEN

Pius X twee dagen in de ban van judo

Het was afgelopen weekeinde enkel judo wat de klok sloeg in de Liempdse sporthal Pius X. Judo Club Liempde organiseerde zaterdag de regionale strijd om de Judo Cup Brabant dat veel publiek trok. Zondag vond een instaptoernooi plaats.

Aan de twee van in totaal zes wedstrijden die tot volgend jaar zomer worden gehouden voor de Judo Cup Brabant, namen 206 judoka's uit de regio deel. De wedstrijdleiding is al drie jaar in goede handen bij Team Coolen uit Oisterwijk; Judo Club Liempde zorgde voor alle faciliteiten en vele vrijwilligers die nodig zijn om alles in goede banen leiden. Al met al was het een druk en leuk programma dat met veel belangstelling werd gevolgd vanaf de tribune. De prestaties van de Liempdse judoka's tijdens de competitie waren goed. In zes ronden zijn punten te verdienen; wie de hoogste score behaalt krijgt na afloop een mooie bokaal. De tussenstanden zijn te vinden op www.teamcoolen.nl.

INSTAPTOERNOOI

Zondag werd het jaarlijkse instaptoernooi gehouden voor zowel beginnende als meer ervaren judoka's. Naast 44 Liempdse deelnemers, stonden ook vechtsporters uit Sint-Oedenrode, Oisterwijk, Tilburg, Oss en Mierlo op de mat. Alle 120 judoka's kregen een prijs. Judo Club Liempde leverde liefst elf kampioenen.

Liempdse resultaten instaptoernooi

Eerste plaats: Ivar van Weert, Faye Goossens, Migus Ribeiro, Mika van Weert, Mats Canters, Pim de Wit, Roy Kemps, Joost van der Linden, Luuk van de Sande, Keira Kreijveld en Teun Franken. Tweede plaats: Lisa van Wijlick, Gijs de Wit, Cas de Wit, Yoran Lips en Bas Daverveld. Derde plaats: Lukas Said, Demiƫn Matitawaer, Aukje de Beer, Anouk Jorritsma, Britt van Oirschot, Femke Jorritsma, Anouk van der Mijden, Mees Koster, Jop van de Ven, Mike van der Mijden en Xavi van Weert. Vierde, vijfde of zesde plaats: Gijs van Mensvoort, Wil van Oirschot, Sam Smulders, Mirte Jorritsma, Sem van Elderen, Inge van Oirschot, Irene van Ooijen, Lloyd de Laat, Xander Kreeft, Quinn Goossens, Annabel Omvlee, Jelle van Sinderen, Sil van Oirschot, Tess Schoones, Luc de Laat, Henri de Kruijf, Lola Canters en Collin van Rooij.