Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up Maud, Fien en Suze?

Wie denkt dat Sinterklaas alle cadeautjes met Pakjesboot 12 naar Nederland brengt, heeft het mis. Vorige week meerde op de Dommel vlakbij kasteel Stapelen al een bootje aan met cadeautjes voor Boxtelse kinderen.

Omdat de meeste pieten nog in Spanje zijn, riep Sinterklaas de hulp in van groep 8b van meester Gerrit. Die was graag bereid een handje te helpen. Klasgenootjes Maud, Fien en Suze, die ook samen hockeyen in MEP D2, lieten zien dat ze zelfs de zwaarste klusjes niet uit de weg gaan...

Wat zijn jullie aan het doen? ,,Sinterklaas heeft ons gevraagd of we als hulppieten een handje kunnen helpen bij Stapel op Sint", vertelt Fien. Met een heleboel spierkracht sjouwt ze met Maud en Suze met een houten dak en schoorsteen over de binnenplaats van Stapelen. Kinderen die het evenement bezoeken, kunnen erop klimmen en klauteren. ,,Ook gaan we met de andere klasgenoten een heleboel pakjes klaarleggen in het kasteel", vult Suze aan. ,,We vormen samen een treintje en zo brengen we de pakketjes naar de ridderzaal en de werkkamer van de Sint."

Moeten jullie dan niet rekenen of een taalles volgen? ,,Haha, vanochtend niet", jubelt Suze. ,,Ik vind het leuk dat we even niet op school zijn. Ik ben namelijk nog nooit in dit kasteel geweest." Fien: ,,Ik vind het heel gaaf om de ridderzaal eens te zien." Maud vertelt dat ze Stapel op Sint van vorig jaar kent: ,,Ik heb nog auditie gedaan om hulppiet te mogen zijn."

Hoe vieren jullie Sinterklaas op school? ,,We maken surprises voor elkaar", legt Fien uit. ,,We schrijven onze naam op een briefje en zetten er ook onze hobby's bij." Suze: ,,Alle briefjes gaan in een pot dan trekken we er om de beurt een lootje uit." ,,Ik kreeg vorig jaar van Fien een zelfgemaakt hockeyshirt", lacht Maud. ,,En ik heb voor Fien al eens een make-up doos gemaakt." Suze mocht ook al eens een surprise maken voor Fien. ,,Ik had een taart van brooddeeg gebakken en daar cadeautjes in verstopt."

FOTO RECHTS: Maud, Suze en Fien (v.l.n.r.) zetten een houten dak met schoorsteen op de binnenplaats van Stapelen. Het dak, dat wordt gebruikt tijdens Stapel op Sint, is gemaakt door leerlingen van het Baanderherencollege. (Foto: Peter de Koning).