Afbeelding
Foto: Waterschap De Dommel

de dommel lanceert waterwerkplaats

Waterschap bundelt denkkracht over water

De extreme wateroverlast van afgelopen zomer zette waterschap De Dommel aan om vorige week WaterWerkplaatsen te lanceren: plekken waar inwoners, professionals en studenten hun oplossingen kwijt kunnen voor een klimaatbestendig watersysteem. Iedereen is uitgenodigd om mee te denken.

De WaterWerkplaatsen zijn virtuele en fysieke bijeenkomsten voor belanghebbenden en moeten bijdragen aan een systeem dat tegen een stootje kan, zo laat waterschap De Dommel weten. Inwoners kunnen op de Facebookpagina Waterwerkplaats alvast ideeën, kansen en oplossingen delen. Dit leidt uiteindelijk tot een of meer bijeenkomsten. Studenten worden in teams uitgedaagd om vernieuwende concepten te ontwikkelen, terwijl bestuurders en professionals worden uitgenodigd om het huidige waterbeleid tegen het licht te houden.

Watergraaf Peter Glas laat weten zoveel mogelijk ideeën en wensen uit het gebied te willen ontvangen en verzamelen. ,,Wateroverlast wordt de komende jaren een groeiend probleem. Maar ook droogte en een slechte waterkwaliteit kunnen grote schade veroorzaken. We willen oplossingen die werken, voor nu en de toekomst en waarmee we verschillende belangen kunnen dienen. Deze complexe puzzel kunnen we als waterschap echter niet alleen oplossen. De komende maanden is het de uitdaging om je helemaal in de problematiek van de ander te verdiepen"

Het proces duurt tot eind maart 2017. De resultaten worden vervolgens aangeboden aan het algemeen bestuur van waterschap De Dommel die ze beoordeelt op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Kijk voor meer informatie op www.dommel.nl/waterwerkplaats.

FOTO BOVEN: Onder de noemer 'Water. Hoe sta jij erin?' nodigt waterschap De Dommel iedereen uit om mee te denken. Watergraaf Peter Glas gaf vorige week het startsein voor het proces. (Foto: waterschap De Dommel).

Boxtel

Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat te Boxtel klinkt maandag 28 november een repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt tekstbundels uit. De meezingavond start om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal open.

Afbeelding