Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Feestduo Dorini's lanceert nieuwe carnavalskraker

Het gebeurt niet vaak dat het carnavalsseizoen in Boxtel ook daadwerkelijk op d'n elfde van d'n elfde van start gaat. Dit jaar wel. Morgen, vrijdag 11 november viert Eendengat het Kwekdeuntjesfist in hofpaleis Denziz, waar bovendien Prins Carnaval wordt geïnstalleerd. Bovendien lanceert het plaatselijke feestduo De Dorini's die dag haar nieuwe kolderhit: 'De nonnen uit het zuiden'. Digitaal, maar 's avonds óók live: tijdens de afterparty in Denziz.

Dorien Habraken, die samen met Marlou van Griensven feestduo De Dorini's vormt, is enthousiast over het nieuwe lied dat is geschreven door hun beider partners, respectievelijk Alice van Erp en Suzanne Voskuilen. Harold Queens heeft ook deze keer de arrangementen gemaakt. ,,We willen elk jaar een eigen, originele carnavalskraker uitbrengen. Geen cover, hoewel je daarmee veel makkelijker kunt scoren. Deze keer hebben we weer een écht Dorini-liedje denk ik", vertelde Habraken deze week.

Twee weken geleden werd de videoclip opgenomen in het leegstaande complex Haarendael en bij abdij Mariënkroon in Udenhout. Een groep vriendinnen in nonnenkostuums figureert in het filmpje dat vanaf morgen online is te zien via internet. Habraken is tevreden over het eindresultaat: ,,Omdat we alles in eigen beheer doen en geen boekingskantoor hebben, kost dat best veel kruim. Maar van de andere kant geeft het ook heel veel energie. Natuurlijk speelt onze lesbische achtergrond een rol in het liedje en zoeken de grenzen van het toelaatbare op. Maar wel op een leuke manier."

De Walnoot

VRIJDAG 11 NOVEMBER

KBO        13.00

Kaarten KBO        13.00

Vrij biljarten        13.00

Dansmariekes        18.00

ZONDAG 13 NOVEMBER

Ruilbeurs        10.00

Fanfare Sint-Arnoldus        19.30

MAANDAG 14 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.00

Biljart De Walnoot        13.00

Yoga VCB        13.00

Contactavond Daphnia        19.30

Bridgecursus Revanche        19.30

Rikken en jokeren        20.00

Villa Pardoes        20.00

DINSDAG 15 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Fotocursus DS        19.00

Bridgeclub Revanche        19.30

Vergadering INbox        19.30

WOENSDAG 16 NOVEMBER

Gym        09.00

Rijbewijskeuring        09.00

Yoga        10.30

Koning Willem I College        13.00

Kienen IVV        13.30

Lavendel        20.00

DONDERDAG 17 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.30

Biljart        13.00

Inloopbridge Revanche        13.00

Bridge KBO        13.30

Kienen Daphnia        20.00

Boxtel

Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband uit Boxtel treedt zondag 13 november van 14.30 tot 17.30 uur op in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De band speelt jazzmuziek 'voor en door jongeren van vroeger'. De entree is gratis.

Kinderbingo Rotskidz

De grote zaal van gemeenschapshuis De Rots staat woensdag 16 november in het teken van kinderbingo. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn leerlingen van alle basisscholen welkom om mee te doen. Deelnemers maken kans op leuke prijzen. Deelname kost twee euro (inclusief drankje). Aanmelden: rotskidz@derotsboxtel.nl.

'The Visitor'

belicht lot van

vluchtelingen

Donderdag 17 november vertoont FilmPodiumScopia om 20.15 uur in Podium Boxtel het Amerikaanse vluchtelingendrama The Visitor. Het is de laatste film uit een reeks multiculturele films die in de theaterzaal aan de Burgakker te zien is.

Economieprofessor en eenzame weduwnaar Walter Vale reist naar New York om een conferentie bij te wonen. Daar aangekomen treft hij in zijn appartement twee illegale immigranten aan, de Syriër Tarek en de Senegalees Zainab. Hoewel hij ze in eerste instantie de deur wijst, besluit hij ze bij nader inzien tijdelijk onderdak te bieden. Ondanks alle verschillen delen de drie huisgenoten een passie voor muziek. Geheel onverwachts krijgt Walter weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met het stel sluit, maar dan wordt Tarek opgepakt...

'The Visitor' ging september 2007 in wereldpremière. Het is een pakkend drama met een diepmenselijke boodschap en een weergaloze hoofdrol van Richard Jenkins die destijds werd genomineerd voor een Oscar.

Kaarten kosten 7,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde. Ook op de avond zelf zijn kaarten aan de kassa te koop.


Heksen centraal op

ruilbeurs Walnoot

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars houdt zondag 13 november in gemeenschapshuis De Walnoot een ruilbeurs. Ditmaal staat de beurs in het teken van heksen.

Het aanbod van de beurs bestaat daardoor naast bidprentjes, munten, postzegels, voetbalplaatjes en vinyl ook uit poppen, beeldjes en afbeeldingen van heksen. De ruilbeurs duurt van 10.00 tot 13.00 uur. De toegang bedraagt één euro, kinderen betalen 25 eurocent.