Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DRIE WEKEN ACTIVITEITEN IN KASTEELPARK STAPELEN

'Bon Salon verbindt inwoners Boxtel'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Mensen bijeen laten komen voor evenementen op een 'wow'-plek. Dát is volgens burgemeester Mark Buijs het doel van de komst van spiegeltent Bon Salon naar kasteel Stapelen in Boxtel. Drie weken lang vinden er in juni 2017 activiteiten plaats die gericht zijn op het verbinden van de inwoners van de gemeente Boxtel.

Burgemeester Buijs sprak in 2015 geleden - toen Bon Salon voor het eerst in het kasteelpark te vinden was - de belofte uit dat de spiegeltent elke twee jaar terug zou keren naar Boxtel. En daar hield de Boxtelse gemeenschap hem aan. Met Wim Ketelaars en Gerard Timmermans als aanvoerders wordt binnenkort een stuurgroep opgericht die zich bezig gaat houden met coördineren van het programma. Ketelaars: ,,De burgemeester meldde in 2015 graag elk jaar een groot evenement te willen hebben in Boxtel. Dit jaar hadden we Festival Circolo en in 2017 de spiegeltent."

Buijs benadrukt dat Boxtel een volle evenementenkalender heeft met ook tal van grote evenementen. ,,Denk aan Stapel op Sint dat binnenkort van start gaat. Dat trekt minstens vijfduizend kinderen naar Stapelen."

GEEN OVERLAST

In 2015 bezochten ruim tienduizend mensen spiegeltent Bon Salon, waar toen honderd activiteiten plaatsvonden. ,,Dat zullen er volgend jaar wel wat minder zijn", denkt Timmermans. ,,Vorig jaar heeft de spiegeltent er zes weken gestaan, in 2017 gaat het om drie weken." Hoeveel activiteiten het programma gaat bieden, is nog onduidelijk. Belangstellenden kunnen zich vanaf medio december melden en er wordt dan een inventarisatie gemaakt. ,,Maar er kan en mag veel", benadrukt Ketelaars. ,,Mits de overlast beperkt blijft én de activiteiten voldoet aan de gestelde criteria."

Burgemeester Buijs noemt het bijzonder dat de Boxtelse gemeenschap een dergelijk groot evenement op touw kan zetten. ,,Wij treden alleen faciliterend op en hebben niets te maken met de uitvoering. Dat is allemaal het werk van betrokken inwoners. Stapelen is een prachtige plek en ik ben blij dat alle Boxtelaren daar in 2017 weer met volle teugen van kunnen gaan genieten."

FOTO BOVEN: In spiegeltent Bon Salon vonden vorig jaar allerlei activiteiten plaats, waaronder optredens van koren. (Foto: Peter de Koning).


Logopedist blijft op Boxtelse scholen

Ontwikkelingen bij GGD Hart voor Brabant zorgen ervoor dat op basisscholen per 1 januari geen logopedist meer in beeld zou zijn. De gemeente Boxtel steunt met een subsidie een logopedist op afroep waar scholen én ouders terecht kunnen voor vragen of problemen.

Logopediste Els van de Wijdeven gaat de schoolteams en ouders ondersteunen als er vragen zijn met betrekking tot spraak. taal, stem en gehoor van een kind. ,,Op die manier kunnen problemen in een vroeg stadium gesignaleerd én aangepakt worden", aldus wethouder Marusjka Lestrade. Volgens Lestrade wordt dit project gesteund door alle basisscholen: ,,En het is uniek dat we dit samen aanpakken."

Van de Wijdeven is straks één dagdeel per week beschikbaar voor vragen. ,,Bij signalering van een probleem kan ik snel actie ondernemen en een kind indien nodig doorsturen. Ik hoop eigenlijk per direct te kunnen gaan starten." De gemeente heeft 9.000 euro beschikbaar gesteld voor de logopedie op afroep.