PODIUM VOOR BOXTELSE ACTIVITEITEN

Spiegeltent keert in 2017 terug in park Stapelen

MARIËLLE WIJFFELAARS

Spiegeltent Bon Salon is in juni 2017 weer het decor voor tal van Boxtelse activiteiten. Van 2 tot en met 25 juni is er in de tent - die weer in het park bij kasteel Stapelen komt te staan - van alles te doen voor álle inwoners van de gemeente Boxtel. Een opgerichte stuurgroep gaat de activiteiten coördineren, belangstellenden kunnen zich medio december aanmelden.

In 2015 was de spiegeltent gedurende zes weken te vinden in het kasteelpark, aanleiding was toen het feit dat de paters assumptionisten honderd jaar in Boxtel woonden. Rond dit jubileum werden honderd activiteiten georganiseerd met Bon Salon als decor. De gemeente Boxtel was enthousiast over het succes en zegde toe elke twee jaar de spiegeltent naar Boxtel te willen halen als podium voor culturele activiteiten. ,,Ruim tienduizend mensen hebben de spiegeltent bezocht, het was een enorm succes", blikt burgemeester Mark Buijs terug. ,,We werken dan ook graag weer mee om Bon Salon terug te halen naar Stapelen. Als gemeente zijn we daarin faciliterend, de uitvoering wordt gedaan door de Boxtelse gemeenschap." De stichting Beheer Kasteel Stapelen heeft positief gereageerd op de plannen en werkt mee aan de terugkeer van de spiegeltent naar het park rond Stapelen.

Waar in 2015 de activiteiten werden gecoördineerd door de Assumptiestichting, wordt dat volgend jaar gedaan door een nog op te richten stuurgroep. Hier zullen onder meer Boxtelaren Gerard Timmermans en Wim Ketelaars zitting in nemen. ,,We gaan niet zelf allerlei activiteiten organiseren", zegt Ketelaars stellig. ,,Het is de bedoeling dat initiatiefnemers zich bij ons melden en dat wij hierin coördinerend optreden. We inventariseren de plannen en maken een programma."

GRATIS TOEGANG

Als thema is gekozen voor verbinden. Want volgens de initiatiefnemers verbinden dergelijke evenementen de inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Het programma moet dan ook een mix worden van activiteiten voor álle doelgroepen en voor alle leeftijden. Timmermans: ,,Als stuurgroep zullen we dat ook toetsen en ervoor zorgen dat er voor iedereen iets leuks op het programma staat." Voorts moeten de activiteiten gratis toegankelijk zijn, om zo het openbare en laagdrempelige karakter te behouden.

De gemeente financiert de spiegeltent en betaalt ongeveer 15.000 euro.

Pagina 9: 'Bon Salon verbindt inwoners Boxtel'.