Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

GEMEENTE EN NLG VERLENGEN EXPLOITATIEOVEREENKOMST

Dommelbad op zoek naar lokale samenwerking

Boxtel heeft de exploitatieovereenkomst van Het Dommelbad met NLG verlengd. Volgens het gemeentebestuur zijn de ervaringen met de exploitant goed, met name de totale visie en contact met plaatselijke verenigingen wordt geroemd.

Op 14 december loopt de overeenkomst af die de gemeente tien jaar geleden met de voorloper van NLG, de ConeGroup sloot. Omdat beide partijen tevreden zijn, is besloten het huidige contract met vijf jaar te verlengen. Hiermee wil de gemeente waarborgen dat inwoners en (sport)verenigingen uit Boxtel een goede zwemvoorziening behouden.

Volgens de gemeente wordt het in 2006 gebouwde Dommelbad aan de Schijndelseweg goed onderhouden en is er een toekomstvisie. Ook zoekt de beheerder steeds meer samenwerking met andere partijen zoals Buurtsport Boxtel. ,,Omdat zwembaden in Vught en Eindhoven zijn gesloten, kan de zwembehoefte in Boxtel zomaar veranderen. Daarom is het verstandig de exploitatieovereenkomst te verlengen", stelt het gemeentebestuur.

FOTO BOVEN: Een van de jaarlijks terugkerende activiteiten in Het Dommelbad is het kampioenschap voor basisscholen. (Foto: Gerard Schalkx).