Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up Meike, Sanne, Dani & Harrie?

'Blaasmuziek is chill!' Dat is het motto van de muzikale voorstelling die de groepen 7 van de Angelaschool in Boxtel vanavond verzorgen met het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie. De kinderen gaan twee liedjes zingen en vertellen over al die instrumenten die ze tijdens vijf lessen hebben leren kennen.

Harrie, Sanne, Meike en Dani uit groep 7b van juf Margreet hebben genoten van de muzieklessen op school. Ze kregen les van Corné van Groesen van MuzeBox.

Welke liedjes hebben jullie geleerd? ,,Het ene liedje heet 'Blaasmuziek is cool' en het andere 'De koperblazers''", vertelt Meike. ,,Die gaan we samen met het orkest zingen", belooft Harrie. ,,Al onze ouders, opa en oma's zijn uitgenodigd", vult Sanne aan. ,,Ik denk dat mijn tweelingbroer ook wel komt", lacht Dani.

Welke muziekinstrumenten hebben jullie zoal leren kennen? ,,Muzikanten van de Gildenbondsharmonie zijn in de klas geweest en hebben ons verteld over houtblazers en koperblazers", legt Meike uit. ,,We mochten in groepjes langs de verschillende muzikanten lopen en zo proberen hoe een instrument eigenlijk werkt", zegt Harrie. Samen somt het viertal alle instrumenten op die de revue zijn gepasseerd: saxofoon, trombone, klarinet, trompet, blokfluit, dwarsfluit, hoorn en bariton.

En, gaan jullie nu allemaal een instrument bespelen? ,,Hihi, ik speel al een instrument"", grinnikt Sanne. ,,Ik speel sinds enkele weken piano. Ik zou klarinet ook wel leuk vinden hoor, maar dat wordt te veel denk ik." De drie anderen aarzelen. ,,Ik zou best een instrument willen bespelen, maar zit ook op voetbal bij ODC', reageert Meike. ,,Af en toe muziek maken lijkt me wel leuk, niet elke week lessen volgen."

De uitvoering 'Blaasmuziek is chill' in de Tijberzaal van het Baanderherencollege duurt vanavond, donderdag 3 november van 18.30 tot 19.30 uur. De toegang is gratis. (Foto: Peter de Koning).