Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FOTO PETER DE KONING KRIJGT LOF VAN VAKBLAD FOCUS

Rotary-studenten op Foto van de Dag

Een foto van de Boxtelse fotograaf Peter de Koning is vandaag, donderdag 3 november door de redactie van fotografievakbad Focus uitgekozen als Foto van de Dag. De Koning, die onder meer als vaste fotograaf werkzaam is voor Brabants Centrum, maakte de foto twee weken geleden in Museum Vekemans.

De redactie van Focus toont elke dag op haar website en via sociale media een bijzondere foto. Men kiest uit prenten die worden aangeleverd door zowel professionals als amateurs. ,,Mijn foto staat vandaag in de schijnwerpers", glundert De Koning. ,,Het is geen echte prijs, maar wel een leuke eer voor mijn werk voor Brabants Centrum. De afgelopen jaren werd mijn werk twee keer eerder gekozen als Foto van de Dag."

HILARITEIT

De foto werd op 19 oktober gemaakt tijdens een bezoek van 35 internationale Rotary-studenten aan Museum Vekemans. Daar kregen ze de kans zich te hullen in klederdrachten. ,,De verkleedpartij zorgde voor enorme hilariteit en een stortvloed aan selfies", vertelt De Koning. ,,In die drukte zocht ik mijn weg met mijn Canon 6d met Canon groothoekobjectief 17-40 L F4 met invulflits. Ik wilde de uitgelaten vrolijkheid van dichtbij in beeld brengen zonder dat ze gingen poseren. Volgens mij is het een vrolijke prent geworden die de sfeer aardig in beeld brengt."