Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

OPNAMEN VIDEOCLIP OP BOXTELSE PLEKKEN

Jeugd voelt zich artiest door The Star Company

Schmink, mooie kleren, opnamen op verschillende locaties: de negentien kinderen die deelnemen aan het project The Star Company van initiatiefnemers Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen voelden zich zondag échte supersterren. Die dag werd bij de spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2 en de turnhal van Tabitta in Boxtel-Oost de videoclip opgenomen die hoort bij het lied 'Let The Children Play'. ,,En dit is nog maar het begin", zegt Van den Biggelaar.

Sinds de zomer komen de kinderen die zich aanmeldden voor The Star Company wekelijks bij elkaar. ,,Ze krijgen in kleinere groepjes les in zang en acteren. Daarnaast is mental coaching een belangrijk onderdeel. We vinden het vooral belangrijk dat de kinderen er plezier in hebben en dat er een positieve sfeer hangt. Hierdoor stijgen ze boven zichzelf uit en krijgen de kinderen zelfvertrouwen", legt Van den Biggelaar uit. Daarnaast krijgen de jonge talenten eens in de twee weken dansles bij Tiga Health & Beauty van docenten Marieke van den Heuvel en Thelma van den Bosch. ,,We krijgen zóveel hulp van mensen, het lijkt erop dat dit project alleen maar positiviteit aantrekt", vertelt Van den Biggelaar. Zo zorgde Petrine van der Eerden voor de visagie en Harry Hobbelen voor licht en geluid op de verschillende locaties. Frank van Bommel stelde de hal van Tabitta beschikbaar en ook de Gildenbondsharmonie heeft medewerking toegezegd.

Van den Biggelaar is 'meer dan tevreden' met het resultaat van de opnamen. ,,De kinderen worden overal bij betrokken en deden het heel goed, ik ben trots op ze." De clip verschijnt op 14 november, tegelijkertijd wordt de single gelanceerd. ,,Nu werken we hard aan het eerste concert. De kinderen vonden het al gaaf om in een studio te mogen zingen en te figureren in de clip, maar dit is nog maar het begin." In januari vindt de eerste opvoering plaats. De locatie is nog niet bekend. Aan The Star Company is een goed doel verbonden: stichting Het Vergeten Kind. Onder meer de opbrengst van de cd-verkoop is bedoeld voor de stichting.

'Let The Children Play', de naam van de single én het huidige project, duurt ongeveer een half jaar. Van den Biggelaar: ,,Daarna starten we weer een nieuw project. Daaraan kan de huidige groep ook weer deelnemen. Maar er is ook ruimte voor nieuwe leden." Zij kunnen contact opnemen met Inge van den Biggelaar, tel. 06-21 24 00 63 of e-mail inge@apollo-98.nl.

FOTO BOVEN: Street Art Center Boxtel/Liempde is opgenomen in de videoclip 'Let The Children Play'. (Foto: Albert Stolwijk).