Loes Swinkels namens HCL sterk aan de bal, geflankeerd door drie speelsters van DVS. (Foto: Hans Verberk).
Loes Swinkels namens HCL sterk aan de bal, geflankeerd door drie speelsters van DVS. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIEMPDSE FORMATIE BOEKT KLEINE NEDERLAAG

Hockeysters HCL buigen voor DVS

De hockeyvrouwen van HCL hebben zondag in sportpark De Bolakkers met 1-2 verloren van DVS. Tijdens de wedstrijdvoorbereiding gaf de coach aan dat het team halfcourt ging spelen om deze pittige tegenstander optimaal te kunnen bestrijden.

Na het eerste fluitsignaal stonden beiden teams meteen op scherp. Al gauw werden door DVS twee kansen gecreƫerd, waar geen goal uit voortkwam dankzij prima reddingen van de Liempdse keeper. Hoewel HCL tegenwicht wilde bieden aan de dadendrang van DVS, waren het de gasten die een strafcorner kregen en daarmee een kans hadden om op voorsprong te komen. HCL was erop gebrand om een treffer te voorkomen. De bal werd door de aangeefster strak naar de kopcirkel gespeeld, maar belandde na een keihard schot naast het Liempdse doel. Bij de tweede strafcorner was het echter wel raak. Via een tip bij de tweede paal werd het 0-1 voor DVS. HCL kwam evenwel met een snel antwoord. Na een schot op goal kon de bal in tweede instantie in het doel gewerkt worden en was het evenwicht hersteld: 1-1.

HCL begon opgewekt aan de tweede helft en wilde met minimaal een punt het veld afgaan. Er werd echter wat slordiger overgespeeld dan in de eerste helft. Dat bood kansen voor de gasten die een strafcorner verdienden. Hoewel de eerste inzet onschadelijk kon worden gemaakt, kwam DVS in tweede instantie alsnog op voorsprong. Na een knappe onderschepping verscheen 1-2 op het scorebord in het Liempdse sportpark en verdwenen de winstkansen.

HCL speelt zondag 6 november opnieuw thuis. Om 13.00 uur spelen de Liempdse vrouwen tegen Cranendonck.

FOTO BOVEN: Loes Swinkels namens HCL sterk aan de bal, geflankeerd door drie speelsters van DVS. (Foto: Hans Verberk).


VEEL SPANNING IN RECREATIEVE TAFELTENNISCOMPETITIE

Horntreffers nadert BRTC-koploper

De tafeltennissers van De Horntreffers hebben deze week in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) de achterstand op lijstaanvoerder Taverbo Sabo 3 tot drie punten verkleind . Rotsvast zakt verder weg door een nederlaag tegen de koploper. Taverbo Sabo 2 verraste tegen Taverbo Sabo 1 met een zege. Rembrandt en Taverbo Sabo 4 deelden de punten.

De Horntreffers wonnen met 8-2 op De Dommel. Voor De Dommel haalde Wim Jansen verrassend het enige punt in het enkelspel door in drie games van Hans van Weert te winnen. Het tweede punt werd behaald in het dubbelspel door Ad van Lier en Ad de Man tegen Hans en Ad van Weert. Volgende week staat de wedstrijd tussen De Horntreffers en de lijstaanvoerder op het programma.

Koploper Taverbo Sabo 3 moest een punt inleveren bij De Horntreffers omdat slechts met 7-3 gewonnen werd van Rotsvast. Eric van der Schoot was met drie winstpartijen de gevierde man van Rotsvast, maar zijn teamgenoten Geerta Pluut en Jan Don konden daar geen punten aan toevoegen. Ook het dubbelspel was voor Taverbo Sabo 3. Henk IJsseldijk, Daan de Koning en Uschi Meeuwis scoorden elk tweemaal.

GROOTSTE VERRASSING

De grootste verrassing van deze speeldag was de verdiende 6-4 zege van Taverbo Sabo 2 op rivaal Taverbo Sabo 1. Ondanks de drie overwinningen van Ronald van Dael van Taverbo Sabo 1 moest de winst toch aan het team van aanvoerder Mari van Dijk en teamgenoten Lothar Groth en Hans Fonken worden gelaten. Van Dijk en Groth wonnen van Frans van Dun en Hans van Haaren. Van Dun moest ook zijn derde partij afstaan aan Fonken, die samen met Van Dijk het dubbelspel won en daarmee het zesde punt binnenhaalde voor Taverbo Sabo 2. Het vierde punt voor Taverbo Sabo 1 werd door Van Haaren gescoord dankzij winst op Fonken.

In het duel tussen Rembrandt en Taverbo Sabo 4 werden de punten eerlijk over beide partijen verdeeld. Taverbo Sabo 4 leek op een overwinning af te stevenen, maar kon de 4-2 voorsprong niet in winst omzetten. Mari Smits en Peter de Rooij scoorden ieder twee punten in het enkelspel, maar moesten hun meerdere erkennen in Ad Brekelmans. Voor Rembrandt scoorde Arnold van der Heijde in de laatste partij van de wedstrijd zijn eerste punt in deze competitie door van Toon van Geel te winnen. Van Geel moest ook de punten aan Gerrie Hoenselaars en Ad Brekelmans laten, maar won samen met De Rooij wel het dubbelspel.

Uitslagen maandag 31 oktober

De Dommel - De Horntreffers        2-8

Rembrandt - Taverbo Sabo 4        5-5

Rotsvast - Taverbo Sabo3        3- 7

Taverbo Sabo 1 - Taverbo Sabo 2        4-6

Programma maandag 7 november

De Horntreffers - Taverbo Sabo 3

Taverbo Sabo 2 - Taverbo Sabo 4

De Dommel - Rembrandt

Firma Fotografie - Rotsvast

Stand per maandag 31 oktober

Taverbo Sabo 3        50-39        Taverbo Sabo 4        50-23

Horntreffers        50-36        Rembrandt        50-19

Taverbo Sabo 1        45-27        Fa. Fotografie        50-18

Taverbo Sabo 2        50-24        De Dommel        55-17

Rotsvast        50-22