Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MANNENTEAM OP DE VALREEP VOORBIJ DE HOPBEL

Hockeysters MEP kloppen Goirle

Met klein verschil zegevierden de vlaggenteams van MEP afgelopen zondag. In een zonovergoten sportpark Molenwijk klopten de vrouwen opponent Goirle met 3-2. Opvallend was de treffer van Lenneke Schellekens, die als speelster van MEP B1 een prima indruk achterliet en het openigsdoelpunt scoorde. De Boxtelse mannen versloegen in de laatste minuut buurman De Hopbel uit Schijndel met 2-1. De winnende treffer kwam op naam van Thijs van Geel, die op de valreep trefzeker was en Molenwijk in extase bracht.

In de eerste fase van de wedstrijd speelden de Boxtelse hockeysters rommelig en was er veel balverlies. Na ongeveer twintig minuten was MEP deze mindere fase te boven en trad het herstel in waarop coach Inge Poelmans de afgelopen weken zo vurig had gehoopt. Nadat een strafcorner van Goirle was afgekeurd, opende Lenneke Schellekens de score voor MEP: 1-0. Een corner vlak voor rust bleef onbenut.

RAKE KLAPPEN

In de tweede helft gingen de Boxtelse vrouwen furieus van start. Sofie Rath trof direct de paal. MEP had duidelijk het initiatief, maar kon niet voorkomen dat de gasten via een counter op gelijke hoogte kwamen: 1-1. MEP kon weer van voor af aan beginnen en deed dat met verve. De ploeg legde de gasten de wil op en het was de sterk verdedigende Marleen Bordat die met twee rake klappen uit strafcorners Goirle de genadeklap gaf: 3-1.

Ivet van Schaijk had even later bijna de 4-1 op de stick, maar haar schot ging voorlangs. Een schitterend backhand doelpunt van Goirle in de eindfase was slechts voor de statistieken: 3-2.

Na het matige spel van de afgelopen weken kon coach Poelmans tevreden zijn met het vertoonde spel. Vooral de inzet van haar ploeg stemt haar hoopvol. Zondag 6 november speelt MEP opnieuw thuis, ditmaal tegen Eindhoven. Dan moet de Boxtelse formatie doorpakken en de goede lijn doortrekken tot aan de winterstop. Afslag in Molenwijk om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Weert        8-24        HOD        8-12

Oss        8-19        Eindhoven        8-11

Venlo        8-16        Goirle        8-4

Hopbel        8-16        HCAS        8-4

MEP        8-14        Concordia        8-0

St.-Oedenrode        8-14

STABIELE FACTOR

Het nog ongeslagen De Hopbel was niet met offensieve bedoelingen naar Boxtel gekomen. De Schijndelaren lieten MEP het spel maken en loerden op hun snelle counter. Dat deden ze goed, want na amper tien minuten was de eerste uitbraak raak: 0-1. MEP ging onverstoord door, had veel balbezit en dwong de nodige kansen af. Vlak voor rust maakte Pieter Langenhuijsen de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft begon MEP met een offensief en in hoog tempo werd de bal rondgespeeld. Met Stijn Koesen als aanjager en Nard van Geel als stabiele factor werd De Hopbel teruggedrongen. Kansen kwamen er zeker, maar door het uitblijven van de treffer werd MEP wat gehaast. De gasten roken de Boxtelse onzekerheid en profiteerde daar nog bijna van door enkele grote kansen te creƫren. Maar ook die bleven, mede door het goed keeperswerk van Paul Gruijthuijsen, onbenut.

Toen in de laatste minuut verdediger Thijs van Geel zijn offensieve kwaliteiten etaleerde, viel alsnog de 2-1 en 'ontplofte' sportpark Molenwijk. En zo kreeg deze zeer sportieve wedstrijd met een minimum aan kaarten alsnog een gelukkige winnaar. Coach Erik Verzijden was zeer te spreken over zijn defensie.

De komende weken staan in het teken van de voorbereiding op de topper tegen Helmond. Eerst moet zondag 6 november nog worden afgerekend met nieuwkomer Warande uit Oosterhout. Verzijden waakt voor onderschatting en wil niet 'in de val van Rosmalen' lopen. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        8-24         Weert        8-11

MEP        8-19        Oss        8-11

De Hopbel        8-15        Rosmalen        8-9

HCAS        8-14        Warande        8-4

HOD        8-13        St.-Oedenrode        8-4

B. Enschot        8-12        Geel Zwart        8-0

FOTO BOVEN: Lenneke Schellekens, speelster uit MEP B1, opende de score voor het vlaggenteam van MEP in sportpark Molenwijk. (Foto: Hans Verberk).

De Rots

VRIJDAG 4 NOVEMBER

EHBO-herhalingscursus        09.00

Biljartvereniging De Rots        13.00

ZATERDAG 5 NOVEMBER

Goede doelenmarkt        13.00

ZONDAG 6 NOVEMBER

Hobby- en creamarkt        11.00

MAANDAG 7 NOVEMBER

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Schilderclub Oircol        13.00

Bijeenkomst KBO        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Dag van de Mantelzorg        19.00

Tai Chi        19.30

Vergadering SWBO        20.00

DINSDAG 8 NOVEMBER

Gym voor ouderen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

WOENSDAG 9 NOVEMBER

Knutselen AVO        09.30

Biljartereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

DONDERDAG 10 NOVEMBER

Biljartvereniging De Rots        13.00

VRIJDAG 11 NOVEMBER

Biljartvereniging De Rots        13.00

12 EN 13 NOVEMBER

Vogelshow Ons Ideaal        14.00