Afbeelding
Foto: Fysio-Team

THERAPEUTEN KRIJGEN VERSTERKING

Fysio-Team verruimt diensten voor ouderen

Fysio-Team, de praktijk die gevestigd is in Boxtel en Liempde, richt zich al jaren op vier specifieke aandachtsgebieden: orthopedische klachten, bekkenfysiotherapie (inclusief zwangerschapsbegeleiding), oedeem en oncologie (inclusief trainingsprogramma bij oncologie) en ouderen en chronische aandoeningen. Met name de laatste pijler krijgt bij de praktijk steeds meer aandacht.

In Nederland wordt meer zelfsturing gevraagd van mensen, bovendien dient iedereen zo lang mogelijk in zijn eigen woonomgeving te kunnen blijven functioneren. Met name ouderen en chronisch zieken ervaren dat de zorg in Nederland onder grote druk staat, stelt Fysio Team. De praktijk speelt hierop in door 'Team Ouderen' te versterken. Deze ploeg, bestaande uit Yvonne Sijbers, Kees Verschoor, Malou van Kempen, Wim de Gruiter, Ankie van der Sloot-Neggers en Charlotte Hoevenaars, richt zich met name op het welzijn van ouderen en chronisch zieken. Ook kwaliteit van leven en thuiswonenden zo lang mogelijk zelfstandig kunnen laten wonen, zijn uitgangspunten.Sijbers, geriatrie fysiotherapeute van Fysio@Casa, voegde zich begin dit jaar bij het team en ondersteunt de praktijk inhoudelijk en voert ook fysiotherapie voor ouderen uit in de Liempdse praktijk. En sinds 1 november krijgt Fysio-Team gezelschap van Charlotte Hoevenaars. Zij is ervaren op het gebied van chronische en neurologische aandoeningen en problematiek bij ouderen en zal naast de reguliere planning en specifieke trainingen voor ouderen ook een deel van de huis- en instellingsbezoeken overnemen en samen met Van Kempen het aanspreekpunt voor de instellingen zijn.

Patiƫnten kunnen bij de praktijk terecht voor problemen met algemene fitheid, dagelijks functioneren, artrose, osteoporose, hart- en vaatziekten, valpreventie, COPD of neurologische klachten. Het is mogelijk om langs de komen bij de praktijk in Boxtel (Breukelsestraat 6) en Liempde (Nieuwstraat 6n), maar de therapeuten van Fysio-Team leggen ook huisbezoeken af. Meer info via tel. (0411) 67 25 48 of www.fysio-team.nl.

FOTO ONDER: Charlotte Hoevenaars en Malou van Kempen van Fysio-Team, aanspreekpunt voor oudereninstellingen.