Afbeelding
Foto: Hans Verberk

UNIEKE PRESTATIE OP OPEN BOXTELS KAMPIOENSCHAP

Derde tafeltennistitel voor Sperling

De Boxtelse tafeltennisser Michel Sperling kroonde zich afgelopen zondag in de tafeltenniszaal van Taverbo/Sabo voor de derde maal op rij tot open Boxtels kampioen en schreef daarmee historie. Net als bij de afgelopen twee edities moest Johan van de Nieuwenhuizen uit Vught genoegen nemen met de tweede plek.

De open Boxtelse kampioenschappen zijn inmiddels een begrip in de tafeltenniswereld. Ook ditmaal was het toernooi al ruim van tevoren volgeboekt. Er waren dit jaar zelfs spelers uit Belgiƫ naar Boxtel afgereisd om een gooi te doen naar de titel. Hoewel zich telkens nieuwe gezichten laten zien, is het sluitstuk de laatste jaren eigenlijk altijd hetzelfde.

Ondanks de hevige concurrentie torenen Sperling en Van de Nieuwenhuizen steeds boven de rest uit. De Boxtelaar komt uit voor het eerste team van Taverbo in de regionale hoofdklasse; zijn Vughtse rivaal speelt twee klassen hoger voor het Vughtse JCV in de landelijke tweede divisie. Desondanks bleek Sperling andermaal een ware 'Angstgegner' voor Van de Nieuwenhuizen. Al snel stond het 2-0 in Boxtels voordeel. De Vughtse opponent wist de spanning vervolgens nog wel even terug te brengen door de derde game te winnen, maar in het vervolg was Sperling weer heer en meester en sloeg zich overtuigend naar zijn derde titel op rij. Een unicum in de toernooigeschiedenis.

TITELRACE

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. De ploeg won in eigen huis met 8-2 van Belcrum en liep zodoende een puntje uit op concurrent TTC Middelburg. Taverbo gaat nu met een voorsprong van drie punten aan de leiding in de hoofdklasse.

Aanvankelijk was het de planning dat Marlotte Staps slechts de eerste drie wedstrijden mee zou spelen. Toen eenmaal bleek dat Taverbo dit seizoen echt een hele serieuze kans op het kampioenschap heeft, is die planning echter overboord gegooid. Staps stond afgelopen zaterdag tegen het Bredase Belcrum alweer voor de vijfde keer in de basisopstelling. Ook dit keer was de Boxtelse kopvrouw weer goed voor drie winstpartijen.

Voor het eerst dit seizoen won ook Michel Sperling al zijn wedstrijden. De afgelopen weken worstelde hij nogal eens met zijn vorm maar mogelijk is dit resultaat voor hem de opmaat naar een sterke tweede seizoenshelft. Stefan Bernhardt moest alleen in de Bredase kopman Peter Kooremans zijn meerdere erkennen en kende in zijn overige partijen weinig problemen. Omdat het dubbelspel naar Belcrum ging eindigde het treffen uiteindelijk in 8-2.

Met deze acht punten loopt Taverbo een puntje uit op TTC Middelburg dat zelf met 7-3 te sterk was voor The Back Hands. De Boxtelse ploeg heeft nu een voorsprong van drie punten op de enige overgebleven concurrent. Morgen, vrijdag 4 november kan een belangrijke slag geslagen worden wanneer beide kampioenskandidaten elkaar treffen in Middelburg. Bij een Boxtelse zege in de Zeeuwse hoofdstad kan er heel voorzichtig alvast een flesje champagne koud gezet worden.

FOTO BOVEN: Michel Sperling in actie. (Archieffoto: Hans Verberk).

De Walnoot

VRIJDAG 4 NOVEMBER

Vrij biljarten        13.00

Dansmariekes        18.00

ZONDAG 6 NOVEMBER

Dansmatinee Stardust Live        12.00

MAANDAG 7 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.00

Biljart De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

Yoga VCB        13.00

DS Fotocursus        19.00

Vergadering buurtbus        19.30

Bridgecursus Revanche        19.30

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 8 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Lezing KVG        09.30

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Dag van de Mantelzorg        13.30

DS Fotocursus        19.00

Bridgeclub Revanche        19.30

Computerclub        19.30

WOENSDAG 9 NOVEMBER

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Yoga        10.30

Koning Willem I College        13.00

Wmo Adviesraad        19.00

DONDERDAG 10 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.30

Biljarten        13.00

Inloopbridge Revanche        13.00

Bridge KBO        13.30

Kienen Daphnia        20.00