Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SPAARACTIE START OP 11 NOVEMBER

Volop winteractiviteiten in winkelcentrum Selissen

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het najaar is ingetreden en de winter is onderweg. En dat betekent - net als voorgaande jaren - dat de spaaractie in winkelcentrum Selissen weer van start gaat. Van vrijdag 11 november tot en met 24 december kan winkelend publiek weer sparen voor allerlei prijzen tijdens de jaarlijkse kerstspaaractie. Maar er staan nog veel meer activiteiten op het programma.

De spaaractie is al jarenlang een groot succes en ook deze keer hebben de winkeliers weer mooie prijzen ter beschikking gesteld. Deelnemers maken onder meer kans op reischeques, waardebonnen voor boodschappen en kleding, een fiets, een smart-TV, entreekaartjes voor de Efteling, een insectenhotel en een retro platenspeler. ,,We proberen elk jaar wat originele prijzen te bedenken", licht Bart van Roosmalen (Marimba) namens de winkeliers toe. ,,Wat deze keer de leukste prijs is? De platenspeler is wel echt heel gaaf. Daar kun je ook cassettebandjes en cd's op afspelen. Écht retro." In de actieperiode krijgen klanten bij elke vijf euro die ze besteden in de winkels in Selissenwal een zegel, waarvan er tien op een spaarkaart worden geplakt. Deze kunnen - voorzien van naam en adres - worden ingeleverd in de winkels. Van Roosmalen: ,,Mensen kunnen ook hun spaarkaarten van voorgaande jaren nog inleveren. Dus die zegels gaan nooit verloren."

De spaaractie vormt al jarenlang het startsein voor de winterse activiteiten in de wijk. Zo komen op 26 november zwarte pieten naar Selissen. Voor de kinderen zijn er dan natuurlijk pepernoten.

Ook een jaarlijks terugkerend succes: de kerstmarkt, dit jaar op 10 december. ,,We zijn er vroeg bij, want een week later is er al op zoveel plekken een kerstmarkt, nu kunnen mensen alles bezoeken", licht Van Roosmalen toe. Naast de grote boom waar basisschoolleerlingen een wens in kunnen hangen, worden er op 10 december allerlei kraampjes geplaatst met echte winterse producten. En natuurlijk zijn er glühwein en warme chocolademelk.

In de avond kunnen de kinderen in de Prinses Amaliaschool genieten van een circusvoorstelling, ook is er een liedertafel én muzikale optredens van onder meer het Wereldkoor. Nieuw is een modeshow waarbij wijkbewoners van Selissenwal kleding tonen uit hun land of regio. ,,Denk aan Brabantse klederdracht of Marokkaanse jurken", vertelt voorzitter Frans van Erve van de organisatie. ,,En we maken niet alleen kennis met elkaar kleding, er worden ook hapjes geserveerd uit verschillende landen. Want dat past ook echt bij onze wijk." (Archieffoto: Albert Stolwijk).